В ніч на Івана, в ніч на Купала

Дата: 07.07.2017 12:27
Кількість переглядів: 718

Фото без опису  Івана Купала - одне з найбільш древніх і містичних слов'янських свят. Відзначають Івана Купала в ніч з 6 на 7 липня.

Свої витоки свято Івана Купала бере ще з часів язичництва. Спочатку цей день був присвячений язичницькому богу Купалі. Але після християнізації Київської Русі назва цього дня доповнилося ім'ям Іоанна Хрестителя (Предтечі), день народження якого збігався з купальським святом.

День Івана Купала раніше припадав на день літнього сонцестояння і випадав на 24 червня. Після введення нового стилю літочислення дата пересунулася на 7 липня. Саме в цей день свято відзначають і в наш час.

Яготинці також долучились до святкування  Івана Купала, і з вечора 6 липня до ранку 7 липня на березі річки Ржавець організували народні гуляння. Ініціював та організував святкове дійство Сергій Тігалов, якому допомагали Леся Малинка, Сергій Павленко, Віталій Шульга та Павло Лехно.  

Цікаво було всім, від малечі, для якої було встановлено багато дитячих атракціонів та розваг,  до людей похилого віку, які могли поринути подумки у своє минуле, коли самі плили вінки та пускали їх  на воду. Музично-розважальна програма включала в себе і конкурси, і хороводи,  танці і пісні, які були також на різні смаки: від амодіяльного ансамблю "Горлиця", який виконував українські народні пісні,  до молодіжних пісень у виконанні гурту "Long river". Поціновувачі гри на скрипці насолоджувались музичними творами у виконанні гурту "Експромт" у складі: С.Гладишева, С.Стоцька та С.Шульга (акардіон). Іванна Ситник, В'ячеслав Розум , Оля Чумак та дівчата гурту "Віста" порадували меломанів виконанням улюблених пісень. 

Велике захоплення у яготинців викликало шоу з вогнями, яке влаштували артисти з Бобровиці під назвою "Магія вогню".

Також на народних гуляннях яготинці посмакували шашликами, смаженою картоплею, кавою та морозивом. Організованими це все для яготинців місцеві підприємці, за що їм велика вдячність.

Для молоді було організовано святкову дискотеку, яка тривала аж до ранку.

     



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора