Виставка Великодніх писанок

Дата: 05.04.2018 14:00
Кількість переглядів: 813

Фото без опису5 квітня на Центральній площі міста відбулась виставка Великодніх писанок, яка була ініційована міським головою Н.М. Дзюбою.

На відкритті були присутні: міський голова Н.М. Дзюба, заступник міського голови О.І. Федина, виконувач обов'язків голови Яготинської районної державної адміністрації О.І. Рудніцька, начальник відділу освіти Яготинської райдержадміністрації М.Т. Степанченко, завідувачі та вихованці дошкільних навчальних закладів, директор та учні Яготинського районного будинку дитячої та юнацької творчості, яготинці та гості міста, представники засобів масової інформації.

На виставці було представлено весь спектр дошкільної та учнівської декоративно-прикладної діяльності з використанням різних технік виконання. Для експонатів виставки цього року характерні оригінальність, нестандартний підхід у підборі матеріалів та поєднанні різних видів технік; високий рівень композиційного рішення в оформленні великодніх композицій з використанням традиційної української писанки. Виставка вразила своєю неповторністю, колоритністю, та якісним рівнем виконання представлених робіт.

Мудрі люди кажуть: "У світі доти існуватиме любов, доки люди писатимуть писанки". І справді, тільки велика любов може творити такі дива гармонії та уяви. Кожна писанка - це ніби маленький світ. Тут і українка, і немовлята, і лелеки, і Великодній кулич, і калина, ну й звичайно традиційна символіка, адже писанка – це не просто сувенір чи народна мініатюра, вона несе в собі високий заряд енергетики, аби підтримати лад та рівновагу у нашому світі.

Дошкільнята та учні Яготинського районного будинку дитячої та юнацької творчості представляючи свої вироби розповідали вірші, легенди про писанки, прославляючи воскресіння природи, її відродження та розквіт, а також яйце, з якого, як вважалося, і почалося життя на Землі.

Очільник міста подякувала кожному хто приєднався до виставки та вручила подяки і подарунки за активну участь у розписі Великодньої писанки, яка з давніх-давен є оберегом українців, розвиток художньо-творчих здібностей, оригінальність та нестандартний підхід у підборі матеріалів та поєднанні різних видів технік.

Виконувач обов'язків голови Яготинської райдержадміністрації О.І. Рудніцька також долучилася до вітань, бо це особливе свято коли слідують традиціям і вірять у диво.

Голова Яготинської районної організації "Радикальна партія Ляшка" Ірина Володимирівна Лісова також підготувала для юних вихованців подарунки та привітала кожного з наступаючими Великодніми святами.

Навіть найменший подарунок може бути найкращим, якщо у нього вкласти душу. А наші предки знали як це робити, і ми повинні продовжити їх мету – дарувати людям доброту. Цю доброту подарували юні містяни, створивши Великодню писанку, адже саме вона, як оберег рідного краю, буде нагадувати кожному про звичаї і традиції українського народу.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора