Пошук

Літня прогулянка по Києву

Дата: 29.06.2017 15:07
Кількість переглядів: 617

29 червня діти з міста-побратима Келераш (Республіка Молдова), спільно з своїми товаришами з м. Яготина, відвідали Київський зоопарк. Сонячне і світле небо, яскраве і тепле літнє сонечко, свіже і чисте повітря та кудлаті і привітні мешканці зоопарку подарували нашим гостям незабутні враження від прогулянки.

Не оминули своєю увагою Хрещатик – одну з найвідоміших центральних вулиць світу. Тут уже два століття поспіль вирує центр комерційного, політичного та культурного життя Києва. 1200 метрів – одна з найкоротших центральних вулиць світу, і тому тим більше цікаво пройтися нею, зрозуміти, чому саме вона стала «концентратом» історії Києва останніх століть.

Гості з Молдови побували на Європейській площі з її багатою історією. Український дім, філармонія, будівля лялькового театру, музею води, парки на дніпровських схилах — усе це побачили на площі з надзвичайно «європейською» назвою.

Діти з міста-побратима Келераш побували на території найбільшого музею, присвяченого Україні у Другій Світовій війні, який був відкритий 9 травня 1981 року. Величезний комплекс займає площу понад 10 гектарів землі. До нього входять: музей і монумент «Батьківщина-мати», головна площа з Алеєю міст-героїв та скульптурними композиціями «Форсування Дніпра» та «Передача зброї», горельєфні композиції «Герої фронту і тилу», чаша «Вогню Слави», виставка бойової техніки і озброєння періоду 1940-х років.

В окремій будівлі розгорнуті експозиції «Трагедія і доблесть Афгану» та «На чужих війнах», а також відкритий для відвідування транспортний літак Лі-2, гелікоптер Мі-24В та реактивний винищувач МіГ-23. За розмірами і значенням колекцій музей є одним з найбільших в Україні.

Головний редактор газети «Яготин – місто моє» Яна Ревенко зосередила увагу дітей на тому, що експонати лише доповнили ретельно продуману концепцію музею. В її основі - хід Другої Світової війни на території України, внесок нашої країни у перемогу над нацизмом.

Екскурсанти побачили найвизначніший об'єкт музею – статую «Батьківщина-Мати». Висота скульптури від п'єдесталу до кінчика меча - 62 м, загальна висота - 102 м, вага - близько 500 т. Це - найбільша статуя в Україні і одна з найбільших скульптур у світі.

Надалі діти відвідали Співоче поле - частину Печерського ландшафтного парку, який був заснований в 1981 році. Він розкинувся на схилах, розташованих між меморіальним комплексом Великої Вітчизняної війни та Києво-Печерською Лаврою, на площі понад 30 гектарів землі, яка розпланована за принципом симетрії. Від парку спускається каскад сходинок до Дніпровської набережної, звідки відкривається чудова панорама на місто.

Головний редактор газети «Яготин – місто моє» Яна Ревенко розповіла екскурсантам історію Співочого поля, яке вже давно слугує для проведення культурно-масових заходів, фестивалів, виставок, концертів. Кожного літа тут проводиться фестиваль "Країна мрій".

З оглядовою екскурсією побачили Києво-Печерську Лавру, Михайлівський собор Золотоверхого монастиря, будівлі Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України.

Фотозвіт чекайте найближчого часу


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора