Інформаційний вісник Уряду від 05.06.2018

Дата: 05.06.2018 15:10
Кількість переглядів: 494

Фото без описуЗаява Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана на спільному брифінгу з Головою Верховної Ради України щодо ухвалення законопроекту про Антикорупційний суд

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман та Голова Верховної Ради України Андрій Парубій зробили спільну заяву, присвячену важливості ухвалення цього пленарного тижня проекту закону про Антикорупційний суд України.

Глава Уряду, зокрема, зазначив: «Насправді, сьогодні відповідальний день і тиждень, коли має бути ухвалений закон про незалежний і справедливий Антикорупційний суд. Всі знають про те: наскільки важливим сьогодні в суспільстві є питання справедливості і питання ефективної боротьби з корупцією. Глибоко переконаний, що без створення такого суду ця боротьба не буде успішною. Тому сьогодні ключове завдання – щоб українці отримали можливість створення такого суду, відновлення довіри всередині країни, це довіра й міжнародна. Глибоко переконаний в тому, що це питання має ключове значення. Сьогодні ми маємо всі можливості і шанси, і я заявляю це як Прем’єр-міністр країни, продовжити розвивати країну. Люди відчують, що економіка почала розвиватися, і життя стало кращим. Але важливо, аби Антикорупційний суд був ухвалений. Без ухвалення цього важливого рішення, буде підірвана довіра – як всередині суспільства до влади і владних інституцій, так і міжнародний авторитет буде значно пошкоджено.
Я буду працювати з головами фракцій, депутатами Верховної Ради України щодо ухвалення такого рішення. Хочу підкреслити, що ми сьогодні стоїмо перед вибором – або подальший розвиток і вирішення багатьох проблем, або якщо рішення не буде ухвалене – дестабілізація. Сьогодні є величезний виклик для всіх, хто причетний до прийняття рішення. Я як Прем’єр-міністр України прийняв для себе рішення. Якщо цей суд, справедливий і незалежний, не буде утворено, я складу з себе повноваження Прем’єр-міністра України і подам у відставку».

Питання створення Антикорупційного суду є критичним та принциповим для Уряду, для продовження реформ, – Олександр Саєнко

Створення Антикорупційного суду в Україні, запуск дієвого, якісного механізму боротьби з корупцією – питання номер один для українського Уряду та громадян, повідомив Міністр Кабінету Міністрів України Олександр Саєнко.

"Ми домоглися росту, який економіка демонструє дев'ять кварталів поспіль, коли реформи на марші, а деякі з них вже починають давати результати. Однак ми підійшли до рубікону, і треба визначатися. Україна не може рухатися вперед без формування справжньої довіри, як внутрішньої довіри – з боку громадян, які чекають від влади змін і які прагнуть європейських цінностей, так і зовнішньої довіри – з боку інвесторів, наших міжнародних партнерів", - сказав він.

Олександр Саєнко нагадав, що останні роки послідовно створювалася система боротьби з корупцією, була почата реформа системи держаного управління, в результаті якої модернізується державний апарат, до влади приходять молоді люди, позбавлені «гену» корупції, з креативним мисленням і новими підходами рішення державних проблем.

"Але все це наповнення не запрацює, без повністю сформованого ефективного механізму протидії корупції. І в цьому контексті створення незалежного і справедливого Антикорупційного суду – це критичне питання. Без справжньої боротьби з корупцією немає справжніх реформ. Незалежний і справедливий Антикорупційний суд – це принципове питання. Всі інші – це як лікувати важку хворобу заговорами, я в це не вірю. Ми готові відстоювати те, у що віримо. І готові за це боротися", - наголосив Міністр Кабінету Міністрів України.

МОЗ: Ліки за чотирма програмами державних закупівель їдуть у регіони

Програма «Хворі в до- та післяопераційний період трансплантації»У регіони відправлено ще низку препаратів, закуплених за державні кошти. Найближчим часом ці лікарські засоби будуть доступні у лікарнях, - повідомляє Міністерство охорони здоров’я.

Мофетила мікофенолат - 1442 упаковки

Еверолімус - 72 блістери

Базиліксимаб - 18 упаковок

Імуноглобулін проти тимоцитів кролячий - 386 упаковки

Програма «Новонароджені хворі на фенілкетонурію та вроджений гіпотиреоз»

Тест-набір для скринінгу на вроджений гіпотиреоз - 48 комплектів

Тест-набір для скринінгу на фенілкетонурію - 140 комплектів

Програма «Протитуберкульозні препарати (кошти бюджету 2015р.)»

Рифабутин 150 - 325 упаковок

Програма «Імунобіологічні препарати (вакцини)»

Інактивована рідка вакцина для профілактики поліомієліту - 40 000 флаконів

Нагадаємо, що Міністерство охорони здоров`я закуповує ліки у межах виділеного бюджету, котрий щорічно приймає ВРУ (у 2016 році – 3,4 млрд грн, у 2017 році 5,9 млрд грн, у 2018 році - 5,9 млрд грн). Державний бюджет, виділений на закупівлю ліків на національному рівні, дозволяє покривати в середньому 45% від усього обсягу потреби.

Закупівлі ліків через міжнародні організації

дозволяють домовлятись про спеціальні низькі ціни для України, і завдяки цьому збільшувати обсяги закуплених ліків.

Якщо ліки є в наявності, а в лікарні з якихось причин відмовляють у їх безоплатній видачі, необхідно написати заяву на ім`я головного лікаря медичного закладу або на місцеве управління/департамент охорони здоров`я, вказавши діагноз із результатами аналізів або діагностики, що підтверджує діагноз, та необхідний препарат.

Медичні заклади, згідно з наказом МОЗ №509, зобов`язані оприлюднювати інформацію щодо залишків лікарських засобів.

Детальніша інформація про поставки препаратів на сайті МОЗ – у розділі «Накази».

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора