Пошук

Засідання виконавчого комітету Яготинської міської ради

Дата: 26.06.2019 11:09
Кількість переглядів: 704

25 червня відбулось засідання виконавчого комітету Яготинської міської ради під головуванням міського голови Н.М.Дзюби.

На початку засідання члени виконавчого комітету визначили місця для розміщення матеріалів передвиборної агітації (спеціальних конструкцій) під час виборів народних депутатів України 21 липня 2019 року на території міста Яготин:

1. м. Яготин, вул. Каштанова Алея, 4 (поблизу приміщення Яготинського виробничого управління водопровідно-каналізаційного господарства).

2. м. Яготин, вул. Незалежності (поблизу автобусної зупинки «Центральний майдан» в обох напрямках руху маршрутних автобусів).

3. м. Яготин, вул. Незалежності (поблизу районного будинку культури).

4. м. Яготин, вул. Переяславська, 16 (поблизу магазину «Господар»).

5. м. Яготин, вул. Київська, 6-б (поблизу магазину «Прод/промтовари»).

6. м. Яготин, вул. Вокзальна, 11 (поблизу магазину «П’ятачок»).

7. м. Яготин, вул. Мічуріна, (поблизу автобусної зупинки, навпроти ДНЗ «Волошка»).

8. м. Яготин, вул. Робітнича (поблизу магазину «Прод/промтовари»).

9. м. Яготин, вул. Переяславська, (поблизу магазину «Продукти», мікрорайон «Підварки»).

10. м. Яготин, вул. Зарічанська (с. Червоне Заріччя, поблизу магазину).

В ході засідання було погоджено заяву про наміри  ТДВ «Яготинський маслозавод» щодо будівництва очисних споруд продуктивністю 1500м3/добу.

«Законом України «Про охорону навколишнього природного середовища» при проектуванні об’єктів будівництва передбачено подання зацікавленим забудовником заяви про наміри. Відповідно до ДБН заява підлягає погодженню на засіданні виконкому органу місцевого самоврядування. Сесією Яготинської міської ради було прийнято рішення про надання дозволу на виготовлення детального плану по проектуванню очисних споруд на території ТДВ «Яготинський маслозавод» для того, щоб у міські каналізаційні мережі приймати очищені стоки для подальшого їх виведення на очисні споруди - зазначив начальник відділу з питань юридичного забезпечення та земельних відносин апарату міської ради О.М. Кудрявський. – Заява відповідає вимогам Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища та ДБН, якими встановлено правила проектування таких споруд».

Традиційно під час засідання були прийняті рішення щодо  присвоєння поштових адрес.  

Додатково міський голова Н.М. Дзюба проінформувала присутніх про участь у XV Українському муніципальному форумі, який проходив в Одесі 18-20 червня.

«XV Форум продовжив багаторічну традицію АМУ збирати голів громад, урядовців, експертів та представників міжнародних організацій для обговорення нагальних питань місцевого самоврядування», - сказала Наталія Миколаївна.

Очільник міста додала, що під час заходу були підведені підсумки Асоціації за минулий період. Також увагу всіх присутніх було зосереджено на питанні децентралізації. Наближаються вибори 2020 року. Тому головне питання: коли буде завершена реформа? на якій територіальній основі будуть сформовані нові громади? і найголовніше: чи буде місцеве самоврядування фінансово спроможним надавати якісні публічні послуги громадянам?! 

«Об’єднання повинно відбутися в рамках м. Яготин і прилеглих сільських рад, адже при здійсненні повноважень ми маємо надавати якісні послуги: чи то освіта, чи медицина. Бо громаду не цікавить чи це селище чи це місто, чи район», - наголосила Наталія Миколаївна.

Надалі міський голова повідомила присутнім про участь 24 червня 2019 року у нараді при Кабінеті Міністрів України з питань прискорення процесу добровільного об’єднання громад.

Наталія Миколаївна зауважила, що глава Уряду наголошував на завершенні процесу децентралізації та створенню об’єднаних територіальних громад до 2020 року.

Також проведення адміністративно-територіальної реформи, де буде створено: громаду, район (сукупність громад), регіон (область) та буде надано особливий статус для Києва і Севастополя. При цьому Ради громад стануть представницькими органами місцевого самоврядування базового рівня з однаковим статусом та повноваженнями. Районні та обласні ради представлятимуть інтереси ОТГ, району та області. На рівні районних та обласних рад будуть створені виконавчі органи – виконавчі комітети.

На останок, очільник міста зазначила, що 25 червня 2019 року вона взяла участь у розширеному засіданні Правління Київського регіонального відділення Асоціації міст України, під час якого було підписано пролонгацію «Декларації про співробітництво» між Союзом ґмін і повітів Сілезького воєводства Республіки Польща та Київським РВ АМУ, а також прийнято Програму розвитку органів місцевого самоврядування та їх економічної спроможності в рамках Декларації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора