Звернення Яготинського РС ГУ ДСНС України у Київській області до жителів Яготинщини

Дата: 17.12.2019 18:12
Кількість переглядів: 614

Фото без описуШановні мешканці м. Яготин та Яготинського району нещодавно сталася трагедія у місті Одеса і всі схопилися та задумались «Що робити при пожежі?».

Ми постійно проводимо екскурсії, рейди, заняття із трудовими колективами та з учнями навчальних закладів нашого міста та району, публікуємо матеріали на нашій сторінці, але не зайвим буде ще раз нагадати вам як поводитись при пожежі:

- Якщо ви помітили пожежу, але не маєте пожежної сигналізації, біжіть до вікна або в коридор і кричіть: «Пожежа!» - щоб розбудити членів сім’ї та сусідів. - Зателефонуйте за номером 101 і надайте чітку інформацію про місце пожежі: адресу, поверх та номер квартири.

- Якщо пожежа сталася тільки в одній кімнаті, закрийте її та вимкніть електрику. Викличте пожежних і евакуюйте членів сім’ї. Якщо пожежа невелика, можете спробувати загасити її самотужки.

- Якщо пожежа велика, залиште квартиру, закривши за собою всі двері. Інакше через прилив свіжого повітря вогонь швидко пошириться на всю квартиру.

- Під час евакуації необхідно, щоб всі члени сім’ї зібралися в одному місці, тому що діти можуть десь сховатись від страху. Тільки коли всі зберуться разом, прямуйте до виходу.

- Будьте готові захиститися від густого диму та полум’я: якщо маєте час, вдягніть пальто і взуття на товстій підошві, а ніс і рот закрийте мокрою тканиною чи рушником.

- Ніколи не користуйтесь ліфтом – густий дим, який містить токсичні гази, швидко наповнює його шахту й кабіну і може призвести до задухи.

- Якщо безпосередньо вам вогонь не загрожує, краще за все залишатися за зачиненими дверима власної квартири, але це дієво лише якщо ви впевнені, що вам нічого не загрожує. Змочіть рушники у воді й закрийте щілини по периметру дверної рами – це дозволить запобігти проникненню диму в квартиру. Якщо повітря назовні чисте, вийдіть на балкон, закрийте за собою двері й чекайте на пожежних.

 Пам’ятайте! Не використовуйте воду:

? для гасіння електропроводки та електричних приладів, тому що це може призвести до ураження електричним струмом;

? для гасіння бензину або нафти та інших нафтопродуктів, тому що вони плавають на поверхні води, що може призвести до поширення пожежі.

Ці правила залишаються актуальними для будь-якої пожежі, сталася вона у власному будинку чи у розважальному центрі або навчальному закладі. Варто лише під квартирою розуміти приміщення установи, а замість сім’ї колеги, слухачі чи інші відвідувачі закладу. При пожежі телефонуй 101!!!

Яготинський РС ГУ ДСНС України у Київській області

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора