Дайджест новин Уряду від 10 травня 2018 року

Дата: 10.05.2018 16:26
Кількість переглядів: 592

Фото без описуУряд схвалив новий бренд «Україна Зараз», що забезпечить єдиний стиль презентації держави в світі

Кабінет Міністрів України схвалив розроблений спільно з експертним середовищем бренд «Ukraine NOW UA» («Україна ЗАРАЗ»), який стане основою презентації України в світі.

Відповідне рішення представив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

«Команда Уряду, Мінінформполітики, експерти працювали над створенням бренду «Україна Зараз». Робота завершена. Це буде бренд України у світі», - сказав Прем’єр-міністр.

Передбачається, що на основі бренду буде розроблений модульний бренд-бук, який стане свого роду єдиним голосом України по всьому світу.

Логотип бренду розроблено таким чином, аби його було легко використовувати не тільки для презентацій та інформаційних продуктів, а й навіть як наліпки на будь-які речі – від туристичних сумок до автобусів та літаків.

«Ми зробили добрий крок, аби почати брендувати нашу країну, – зазначив Глава Уряду. – Хочу подякувати всім за роботу. Відсьогодні в Україні з’явився свій бренд».

Уряд ухвалив Стратегію відродження українського авіабудування на період до 2022 року

10 травня Кабінет Міністрів України за ініціативи Мінекономрозвитку схвалив Стратегію відродження українського авіабудування на період до 2022 року.

Мета Стратегії - відновити стабільний розвиток галузі авіабудування та забезпечити рентабельність високотехнологічного виробництва авіаційної техніки в Україні.

“Україна - одна із небагатьох країн світу, що має можливості повного циклу виробництва авіаційної техніки. Водночас сьогодні ми спостерігаємо падіння виробництва та заи?нятості на авіабудівних підприємствах. Авіаційна галузь надмірно залежить від російських контрагентів. Ми повинні це змінити”, - наголосив Перший віце-прем’єр-міністр - Міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів.

Серед рішень, які пропонує Стратегія відродження українського авіабудування:

  • оптимізація та модернізація виробництва літаків «Ан»,
  • модернізація та виробництво вертольотів «Мі»,
  • імпортозаміщення комплектуючих з РФ,
  • структурне реформування підприємств галузі авіабудування.

“У результаті реалізації Стратегії ми зможемо не тільки збільшити обсяги випуску літаків та вертольотів для внутрішніх потреб, але і зберегти щонайменше 60 000 робочих місць для фахівців авіабудівної галузі”, - підкреслив Степан Кубів.

Крім того, в результаті реалізації Стратегії очікується:

  • розробка нових зразків транспортних літаків, вертольотів, безпілотних літальних апаратів, а також модернізація вже наявних моделей пасажирських і транспортних літаків та вертольотів,
  • підвищення якості виробництва авіаційної техніки до рівня кращих світових аналогів, а також впровадження міжнародних систем сертифікації продукції,
  • розширення взаємодії між державним та приватним сектором, створення сприятливих умов для залучення інвестицій в авіабудування.

Кабінет Міністрів привів положення нормативно-правових актів щодо пенсійного забезпечення у відповідність з чинним законодавством

З метою приведення у відповідність нормативно-правових актів до норм Закону України „Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” в частині визначення права на пенсію на пільгових умовах Урядом прийнято зміни до постанов Кабінету Міністрів України:

від 31.03.1994 № 202 „Про затвердження Списку робіт і професій, що дають право на пенсію незалежно від віку при безпосередній зайнятості протягом повного робочого дня на підземних і відкритих гірничих роботах (включаючи особовий склад гірничорятувальних частин), пов’язаних з видобутком вугілля, сланцю, руди та інших корисних копалин, на будівництві шахт і рудників та в металургії, терміном не менше 25 років”;

від 24.06.2016 № 461 „Про затвердження списків виробництв, робіт, професій, посад і показників, зайнятість в яких дає право на пенсію за віком на пільгових умовах”.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора