Контроль за дотриманням торгівлі хвойними деревами на території м. Яготина

Дата: 20.12.2021 15:43
Кількість переглядів: 868

Фото без описуЗ метою впорядкування реалізації живих ялинок та недопущення «стихійної» торгівлі,  дотримання обмежувальних протиепідемічних заходів для «червоного» рівня епідемічної небезпеки на території Яготинської міської територіальної громади на період карантину в зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби  COVID-19, працівниками сектору торгівлі, підтримки підприємництва та реклами апарату міської ради  в період з 18.12.2021 по 19.12.2021 проведено об’їзд визначених місць, відповідно до розпорядження виконувача обов’язків міського голови від 15.12.2021 № 127-аг для проведення організації торгівлі новорічними ялинками на території м. Яготина напередодні новорічних та різдвяних свят.

Під час здійснення моніторингу спеціалісти виявили ряд порушень – торгівля з рук у невстановленому місці, порядок зайняття підприємницькою діяльністю, продаж хвойних дерев без документів щодо їх походження, відсутність листа-погодження зі схемою розміщення об’єкту виїзної торгівлі,  а саме:  в районі «Залізничного вокзалу «ст. Яготин» поруч з торговим центром  (вул. Вокзальна),  в районі зупиночного комплексу «Героїв Танкістів» поблизу кіоску «Київоблпреса» (вул. Незалежності). В ході проведення перевірки з торгуючими на «стихійних» місцях проводилася попереджувальна та роз’яснювальна бесіда щодо адміністративної відповідальності та заборони реалізації товару з рук у невстановлених місцях та було запропоновано перейти торгувати на територію Яготинських ринків Київської регіональної спілки споживчої кооперації  (ринок № 1- вул. Незалежності, 103, ринок № 2 – вул. Короленка, 2) в м. Яготині.

Відповідно до статті 160 Кодексу України про адміністративні правопорушення торгівля з рук на вулицях, площах, у дворах, під'їздах, скверах та в інших невстановлених місцях є порушенням громадського порядку та тягне за собою накладання відповідного штрафу, а статтею 255 притягувати до відповідальності осіб, які здійснюють несанкціоновану торгівлю, мають право тільки працівники органів Національної поліції.

 

За інформацією сектору торгівлі, підтримки

підприємництва та реклами апарату міської ради



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора