Новини Уряду від 08 травня 2018 року

Дата: 08.05.2018 18:03
Кількість переглядів: 524

Фото без описуЛідерство – основа та каталізатор розвитку країни, – Володимир Гройсман під час зустрічі зі студентами

Лідерство – та якість сучасної людини, яка забезпечує організацію процесів і служить основною і каталізатором розвитку країни. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі зі студентами Української Академії Лідерства. Це унікальна для України освітня програма  для випускників шкіл, що допомагає молоді знайти своє призначення, пізнати країну та світ, усвідомлено обрати майбутню професію та розкрити лідерські якості.

«Лідерство – це основа, каталізатор розвитку країни. Воно ніколи не буде легким, це завжди велика боротьба. Але саме команда лідерів зможе змінити все», - сказав Володимир Гройсман.

Він відзначив, що  в Академії формується унікальне середовище, де сповідують важливі цінності і мріють побудувати сильну країну.

«Активна молодь сьогодні є агентами змін. Ви ті зірки, які запалюють нові зірки по всій країні. Так формується той великий клас суспільства, який змінить Україну. Ваша енергія – неперевершена. Ви насправді важливі для України», - зазначив Прем’єр-міністр.

На його думку, волонтерство та міцний громадський рух свого часу стали опорою протидії  агресії та фундаментом нової країни, «яка стане сильною, розвинутою, з якісною освітою, медициною».

«Ми разом з вами маємо проводити необхідні зміни», - додав Володимир Гройсман.

 

В Україні стартував Тиждень Відкритого Уряду

7 травня 2018 року в Україні стартував Тиждень Відкритого Уряду.

Тиждень розпочався заходом «Уряд відкрито!», в якому взяли участь представники громадських організацій з м. Києва та регіонів.

Захід відкрив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, який підкреслив, що Тиждень Відкритого Уряду – це не формальний захід, а можливість розуміти один одного і далі формувати порядок денний роботи. «Немає жодного плану чи звіту Уряду, який би ми не обговорювали з громадськістю, – сказав Володимир Гройсман. – Ми разом зможемо побудувати нову, якісну, успішну Україну. Якщо влада дивиться в одну сторону, а громада в іншу – прірва буде лише поглиблюватися. Тож рухаємося далі, стверджуємо децентралізацію і посилюємо підзвітність та відповідальність».

Учасники заходу мали можливість ознайомитися з інформацією про важливі напрямки реалізації в Україні міжнародної Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд». Зокрема, відбулися інформаційні сесії:

- «Ініціатива «Партнерство «Відкритий Уряд»: платформа для втілення змін» (Олександр Саєнко, Міністр Кабінету Міністрів України, співголова Координаційної ради з питань реалізації Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд»; Олеся Архипська, менеджер проектів урядово-громадської ініціативи «Разом проти корупції», співголова Координаційної ради з питань реалізації Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд»; Янтомас Хімстра, Директор Представництва ПРООН в Україні; Олександр Риженко, Голова Державного агентства з питань електронного урядування України);

- «Урядово-громадська ініціатива «Разом проти корупції: досвід партнерства» (Володимир Бондаренко, Державний секретар Кабінету Міністрів України; Оксана Величко, координатор проекту урядово-громадської ініціативи «Разом проти корупції»);

- «Прозорість публічних закупівель» (Анна Беспалова, начальник відділу нормативного забезпечення публічних закупівель Департаменту регулювання публічних закупівель Мінекономрозвитку; Віктор Нестуля, директор програми інноваційних проектів громадської організації «Трансперенсі Інтернешнл Україна»);

- «Нові обличчя публічної адміністрації: історії успіху» (Володимир Купрій, перший заступник Голови НАДС; Ірина Литовченко, генеральний директор Директорату стратегічного планування та євроінтеграції МОЗ; Лариса Самсонова, генеральний директор Директорату інклюзивної та позашкільної освіти МОН; Владислав Власюк, генеральний директор Директорату з прав людини, доступу до правосуддя та правової обізнаності Мін‘юсту);

- «Взаємодія поліції та громади (Community Policing)» (Зіборов Олексій, заступник начальника відділу зв'язків з громадськістю Департаменту патрульної поліції; Янкіна Людмила, керівник проектів громадської організації «Центр інформації про права людини»);

- «Прозорість видобувних галузей» (Олексій Орловський, директор програмної ініціативи «Демократична практика» Міжнародного фонду «Відродження», член Міжнародного правління Ініціативи прозорості видобувних галузей (ЕІТІ); Діна Нарежнева, керівник Національного секретаріату Ініціативи прозорості видобувних галузей (ЕІТІ);

- «Бюджет участі» (Марина Хонда, директор Департаменту суспільних комунікацій Київської міськдержадміністрації; Олександр Корень, перший заступник директора Департаменту фінансів Київської міськдержадміністрації; Сергій Лобойко, голова Центру розвитку інновацій, співкоординатор Громадського бюджету Києва).

По завершенню заходу представники громадських організацій з регіонів взяли участь в екскурсії Будинком Уряду.

Захід «Уряд відкрито!» було проведено Департаментом інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України у співпраці з Представництвом Програми розвитку ООН в Україні.

Довідково

Партнерство «Відкритий Уряд» – багатостороння ініціатива, що є платформою для національних реформаторів, мета яких – зробити свої уряди спроможними більш активно реагувати на потреби громадян.

Україна приєдналася до Ініціативи у 2011 році та реалізовує вже третій план дій.

За пропозицією Керівного комітету Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд» країнам-учасницям запропоновано долучитись до Тижня Відкритого Уряду (OpenGovWeek), проведення якого оголошено з 7 по 11 травня 2018 року.

У рамках Тижня Відкритого Уряду в Україні 10 травня 2018 року також відбудеться відеоконференція «Ініціатива «Партнерство «Відкритий Уряд»: можливості для спільного створення» за участю представників громадських організацій з регіонів. 

Детальніше про Тиждень Відкритого Уряду на сторінці Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд» в Україні у Фейсбук: https://www.facebook.com/ogpUkraine.

Звернення Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана з нагоди Дня пам’яті та примирення, а також річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Шановні співвітчизники!

Друга світова війна є жахливою трагедією людства, під час якої знищено десятки мільйонів людей та піддано геноциду цілі народи. Вона назавжди залишиться для нас символом нагадування про те, як далеко можуть зайти тоталітарні режими у своєму прагненні нових завоювань та тотальному знеціненні людського життя. Пам’ять про ті події ще довго відгукуватиметься болем у серцях наступних поколінь.

Україна є однією з найбільш постраждалих країн у тій війні. Саме на нашій землі розгорнулися одні з найтрагічніших подій. Мільйони наших співвітчизників не повернулися додому, мільйони сімей не дочекалися своїх рідних. Катування і розстріли, депортації та концтабори – український народ пережив усі ці страхіття лише тому, що опинився на шляху чийогось прагнення переділити світ.

Переосмислюючи ті події, нас об’єднує глибокий біль та туга за полеглими українцями з усіх армій і з різних регіонів країни, які віддали своє життя за рідну країну чи стали безневинними жертвами тієї війни. Сьогодні українці знову, і не з власної волі, змушені терпіти тягар війни, підступно розв’язаної зовнішніми агресорами – російсько-терористичними окупантами. Гинуть найкращі сини і дочки країни, батьки втрачають дітей, а діти – своїх батьків.

Цивілізований світ об’єднується навколо нашої трагедії і демонструє тверду волю у стримуванні терористичного агресора. Україна опинилася на передовій формування нового світового порядку. Досвід України у стримуванні зовнішньої агресії та реалізації реформ в умовах гібридної війни є безпрецедентним, на який орієнтуватимуться більшість держав Європи у формуванні нових безпекових та оборонних політик.

Наше спільне завдання – докласти всіх зусиль, щоб припинити війну, яка виснажує економіку, промисловість, інфраструктуру, а найтрагічніше – нищить життя і здоров’я наших громадян. Україна знову страждає і зазнає руйнування від тоталітарного фанатизму, який приносить у сусідні країни лише горе і розруху.

Цього дня закликаю схилити голови та вшанувати пам’ять усіх жертв Другої світової війни хвилиною мовчання.

1939–1945 роки. Пам’ятаємо! Перемагаємо!

З повагою

Прем’єр-міністр України                                     Володимир ГРОЙСМАН


Ми дякуємо за велику перемогу і маємо бути сильними для майбутніх поколінь, - Глава Уряду

Україна має стати сильною - заради майбутніх поколінь і в знак подяки за велику перемогу. Про це сказав Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час спілкування зі студентами Української Академії Лідерства. 

"Для майбутніх поколінь ми маємо стати сильніше", - сказав Глава Уряду. 

Він пригадав, що 10 років тому побував з сім'єю в Аушвіці, і емоції тієї подорожі, розуміння трагедії, яку пережило людство, назавжди будуть в пам'яті. 

Він підкреслив, що в роки Другої світової Україна була на вістрі боротьби. Тут точилися найзапекліші бої. 

"Ми думали, що цього ніколи не буде знову. А сьогодні війна, вторгнення на Донбасі. Маємо здолати цей виклик. Ми маємо відновити територіальну цілісність. Не знаю, скільки на це піде часу. Чим сильніша та заможніша буде Україна, тим швидше прийде омріяна єдність, омріяне відновлення, - сказав Володимир Гройсман. - Берлінська стіна теж була зруйнована. На це пішли десятиріччя. І окупація Криму буде подолана, і окупація частини Донбасу буде подолана. Ми будемо єдиною країною". 

Глава Уряду наголосив, що зараз треба всім європейським, світовим співтовариством тримати лідерство і не давати нікому повторити катастрофічні помилки, які принесли мільйони втрат. 

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора