Інформаційні матеріали Кабінету Міністрів України

Дата: 19.03.2018 18:10
Кількість переглядів: 489

Фото без описуМонетизація пільг на проїзд вимагає верифікації пільговиків, – Володимир Гройсман

Ухвалене Урядом України рішення про монетизацію пільг на проїзд потребує проведення верифікації пільговиків. Про це під час «Години запитань до Уряду» у Верховній Раді сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. 

«Треба верифікувати – аби не списували кошти на пільговиків і щоб люди отримували кошти, які їм призначені», - сказав Глава Уряду.

При цьому він звернув увагу представників місцевої влади на необхідність виконання своїх обов’язків у частині утримання муніципального транспорту та підтримки доріг місцевого значення в належному стані.

Уряд готує рішення про розірвання програми економічного співробітництва з РФ, – Прем’єр-міністр

Кабінет Міністрів України готує рішення про розірвання програми економічного співробітництва з Російською Федерацією, ухваленою за часів президентства Януковича, і продовжить активну санкційну політику проти агресора. Про це в ефірі телеканалу 112.UA сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

«Ми готуємо рішення про розірвання програми економічного співробітництва. Будемо робити все, аби країна агресор платила високу ціну за свою агресію», - наголосив Глава Уряду.

Він звернув увагу, що сьогодні Україна переорієнтовує економіку зі Сходу на Захід та інші країни.

«Важко, складно, але ми переорієнтовуємося до країн ЄС та інших країн. Це буде наша перевага, - додав Володимир Гройсман. - Будемо обмежувати і ліквідовувати співпрацю з агресором».

Якість залишається головною вимогою при будівництві та ремонті доріг, – Прем’єр-міністр

Якість виконання робіт з відповідним гарантійним терміном залишається ключовою вимогою при будівництві та ремонті українських доріг. Про це в ефірі телеканалу 112.UA сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

Він наголосив, що свого часу поставив за мету розблокувати процес ремонту доріг і знайти механізми фінансування робіт. Сьогодні, зазначив Прем’єр-міністр, кошти акумульовані, програми відкриті, система ремонту доріг працює. Тож важливим кроком буде забезпечення прозорості тендерів – аж до можливості залучення правоохоронних органів у разі спроб вчинити протиправні дії у вигляді, наприклад, змов.

«Мені потрібна мінімальна (можлива) ціна і максимальна якість – з гарантійним терміном. Це вже передбачено угодами з будівництва та реконструкції», - сказав Прем’єр-міністр.

Він нагадав, що вчора, 15 березня, було схвалено рішення про формування мобільних груп, які проконтролюють ситуацію на дорогах і визначать дефекти. «Ті, хто виконував роботи неякісно, за власний рахунок виправлять помилки», - зазначив Глава Уряду і проінформував, що наразі готується законодавче рішення про формування так званого «чорного» списку підрядників, які дискредитували себе з точки зору якості доріг. «Контроль якості – перш за все», - наголосив Прем’єр-міністр.

Глава Уряду: Демпінг на ринку мінеральних добрив – неприпустимий

Ситуація на ринку мінеральних добрив, що склалася в Україні, вимагає рішучих кроків, направлених на відновлення власного виробництва, недопущення дефіциту, повного забезпечення аграріїв необхідною продукцією за прийнятними цінами і введення антидемпінгових мит проти недоброчесних виробників.  Про це в ефірі телеканалу 112.UA сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

«Я поставив чітке завдання – забезпечити відновлення роботи українських підприємств хімічної промисловості, а їх у нас багато. Важливо також забезпечити аграріїв мінеральними добривами і не допустити штучний дефіцит. Ми маємо захищати власний ринок. А якщо є демпінгові історії, маємо встановлювати антидемпінгові мита», - сказав Володимир Гройсман.

Він зазначив, що в цьому ринковому сегменті представлені інтереси різних сторін, і кожна відстоює свої позиції. Але у підсумку, наголосив Прем’єр-міністр, «інтерес має бути тільки українським».

Володимир Гройсман: Крим – український, і там можуть бути лише українські вибори

Незаконно анексований Росією український Крим залишається українською територією, і там можуть бути лише одні вибори – українські і за українським законодавством. Про це в ефірі телеканалу 112.UA сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, коментуючи спроби провести в Криму вибори президента Російської Федерації.

Він наголосив, що президентські вибори в Україні календарно заплановані на березень 2019 року. «І всі інші вибори – це фейк. Намагання видати бажане за дійне. Крім українських, ніяких інших виборів там бути не може».

Павло Розенко: Порядок надання пільг з оплати проїзду у готівковій формі буде запроваджуватися після відповідних рішень місцевої влади

Місцеві органи влади мають можливість самостійно вирішувати питання щодо монетизації пільг на проїзд чи збереження чинної системи розрахунку за перевезення пільговиків. Про це сайту «Главред» розповів Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко.

«Рішення про монетизацію чи не монетизацію пільг на проїзд у громадському транспорті буде ухвалюватися місцевими органами влади. Саме вони мають вирішити, чи продовжуватиме існувати нинішня система розрахунку, чи буде введена монетизація пільг. Лише коли місцеві органи влади приймуть таке рішення, відповідний порядок, ухвалений Кабінетом Міністрів України, буде введений в дію у тому чи іншому регіоні нашої держави», - сказав він.

Павло Розенко ще раз наголосив, що інформація про те, що Уряд нібито обмежив кількість пільгових перевезень 30 поїздками на місяць, не відповідає дійсності. «Ми лише встановили мінімальну соціальну норму, нижче за яку місцевий орган влади не може приймати рішень щодо розрахунку монетизованої пільги. Таким чином, ми захистили права пільговиків від свавілля або можливих зловживань місцевої влади», - зазначив Віце-прем’єр-міністр.

«Місцевий орган влади може встановити будь-яку пільгову кількість перевезень на тому чи іншому виді транспорту для пільговиків, але не меншу, ніж соціальна норма, затверджена Урядом», - підкреслив він.

«Серед очевидних переваг монетизованої системи пільг — право вибору пільговиком виду транспорту, на якому йому їздити. Наприклад, на сьогодні практично обмежена можливість пільговика скористатися маршрутним таксі. Коли людина матиме на руках певну суму коштів, вона сама зможе вирішити, яким видом транспорту скористатися. Окрім того, людина матиме можливість взагалі не використовувати ці кошти на проїзд, а витратити їх на інші свої власні потреби», - пояснив Павло Розенко.

Уряд ліквідував черги за засобами реабілітації для людей з інвалідністю

Уряд ліквідував черги за засобами реабілітації для людей з інвалідністю. Про це Міністр соціальної політики України заявив у Верховній Раді під час «Години запитань до Уряду».

«У Державному бюджеті на 2017 рік було передбачено 977 млн 600 тис. грн на забезпечення осіб з інвалідністю технічними засобами реабілітації, що становило лише 60 відсотків від заявленої потреби і утворювало майже річну чергу за отриманням таких виробів. Уряд вишукав резерви фінансування, та обсяги програми було збільшено на 652 мільйони гривень за рахунок внутрішнього перерозподілу коштів між програмами Міністерства соціальної політики», - заявив Міністр.

Урядовець також висловив подяку членам Бюджетного комітету Верховної ради на чолі з Андрієм Павелком за те, що вони зробили можливим збільшення фінансування програми забезпечення засобами реабілітації.

«Завдяки цьому рішенню у 2017 році вперше в повному обсязі було забезпечено осіб з інвалідністю технічними засобами реабілітації. Було видано більше 400 тисяч одиниць технічних виробів, з них: 13,8 тисячі крісел колісних, 73,4 тисячі протезно-ортопедичних виробів і більше 36,5 тисячі засобів реабілітації. У 2018 році на реалізацію програми передбачено на 150 мільйонів гривень більше, ніж у минулому році», - резюмував Андрій Рева.

Саме вирішення проблем фінансування дозволило Міністерству соціальної політики створити нову модель забезпечення людей з інвалідністю технічними засобами реабілітації, яка побудована на принципах адресності та прозорості.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора