30 років творчого шляху

Дата: 04.03.2018 19:18
Кількість переглядів: 952

Фото без описуЯк із маленького й несмілого струмочка народжується й набирає сили повновода ріка, так і з невеликого аматорського ансамблю може вирости з часом самобутній і яскравий творчий колектив. Головне, щоби жила в ньому безмежно широка, тремтливо-бентежна, розкрилена, дзвінка й чиста пісенна душа. 

З легкої руки й під керівництвом Григорія Михайловича Чепіля в Яготинському районному будинку з’явився самодіяльний вокальний гурт, який об’єднав талановитих місцевих жителів. Певно, до людських старань додалося й Боже благословення, бо доля цього колективу простелилася барвистим рушником, вишитим славою, популярністю, успіхами і визнанням. 

Зворушливі українські пісні, майстерне їх виконання, талановитість керівника та вокалістів, невтомна праця, прославили ансамбль «Рідні наспіви» не лише на теренах Яготинщини, а й в Парижі, де були з концертною програмою у 1996 році. Протягом багатьох років колектив є учасником звітних  концертів майстрів мистецтв та художніх колективів Київщини, неодноразовим лауреатом та дипломантом конкурсів імені Кирила Стеценка, Павла Чубинського «Онуки Полянські», учасником Міжнародного телемарафону «Горицвіт» в місті Львові.

Яких вершин досягли за три десятиліття? Побачити й почути це можна було 4 березня в затишній залі Яготинського районного будинку культури – на ювілеї народного аматорського ансамблю народної пісні “Рідні  наспіви”.

На свято завітали представники міської та районної влади, колишні учасники, шанувальники української народної пісні, численні гості.

У фойє будинку культури всі мали змогу ознайомитися з творчим шляхом колективу:  фотокартками, нагородами, почесними грамотами, подяками.

Зі словами глибокої поваги, від імені міського голови Н.М. Дзюби, звернувся керуючий справами виконавчого комітету міської ради В.А. Галицький, який привітав ансамбль з 30-ю річницею: - «Минають роки, а народна пісня, щира та мудра, живе  вічно. Саме її, душу українського народу, невмирущу та милозвучну, впродовж 30 років прославляєте Ви, народний аматорський ансамбль народної пісні “Рідні  наспіви”. У Ваш чудовий ювілей дякуємо Вам, за любов до української пісні, а також - за збереження народних традицій рідного краю. Нехай Ваша неперевершена яскрава творчість дарує шанувальникам багато приємних митей».

Володимир Анатолійович, подякував заслуженому працівнику культури України, незмінному керівнику - Григорію Михайловичу Чепілю, який вніс неоціненний вклад у розвиток  народної пісні та створив прославлений не лише на Яготинщині, а й далеко за його межами народний аматорський ансамбль “Рідні  наспіви”.

За особистий внесок у розвиток галузі культури, високий професіоналізм та відданість справі, творчий потенціал, високий художній рівень виконавської майстерності та з нагоди 30-річчя з дня створення народного аматорського ансамблю народної пісні “Рідні наспіви” Яготинського районного будинку культури В.А. Галицький вручив подяки міського голови учасникам колективу: С.М. Дендорф, Т.М. Друченко, П.П. Йорі, Т.О. Криворучко, О.Д. Куць, О.В. Розум, Г.М. Яловничій.

Приймали ювіляри вітання і від виконувача обов’язків голови Яготинської райдержадміністрації О.І. Рудніцької, голови районної ради В.Г. Грицая, представника Яготинського осередку радикальної партії О.Ляшка – І.В. Лісової, заслуженого працівника культури України, керівника народного хору ветеранів війни і праці та військової служби «Солдатська пам’ять» Яготинського РБК В.П. Кутєпова, директора КЗКОР "Яготинський історичний музей" І.І. Шулли та від колег народного фольклорно-етнографічного ансамблю «Райківщиночка» Райківщинського сільського клубу.

Подякував за теплі слова вітання композитор, аранжувальник пісень, талановитий керівник, художній керівник народного аматорського ансамблю народної пісні «Рідні наспіви», заслужений працівнику культури України -   Григорій Михайлович Чепіль.

Краплину любові до української пісні дарували заслужена артистка естрадного мистецтва Алла Васик,  Тамара Криворучко, рідний онук Г.М. Чепіля – Ростислав Чепіль і звичайно ж ювіляри.

Всі присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять учасників ансамблю, людей різних професій, яких об’єднувала любов до української народної пісні, чи то сумної, або ліричної, чи веселої.

Розлого стелилися зі сцени задушевні пісні, лунали теплі слова вітань, дарувалися квіти. Немає сумніву, що попереду в ансамблю «Рідні наспіви» – ще не одне десятиліття насиченого, розмаїтого, веселкового творчого польоту. Тож нехай не згортає крила його чарівна й дивовижна пісенна душа.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора