Святковий концерт творчих колективів м. Яготина «З Днем міста Яготин»

Дата: 15.09.2017 20:08
Кількість переглядів: 907

Фото без опису15 вересня мешканці міста та його гості зібралися біля літньої сцени Яготинського районного будинку культури, щоб відсвяткувати 60-ту річницю присвоєння статусу «Місто» Яготину та 465-ту річницю з дня його заснування. 

На початку свята міський голова Наталія Миколаївна Дзюба привітала його мешканців, бо це свято улюблене і шановане всіма містянами. «Ми маємо чудове та неповторне місто, історію якого творило не одне покоління яготинців своїми руками. Чотириста шістдесят п’ять та шістдесят - це дійсно вік: спільної роботи, боротьби, бо місто пережило і війну, і відбудову, але його історію ми будуємо спільно», - відзначила у своєму виступі Наталія Миколаївна. 

Це величне свято є даниною пам’яті наших предків, які упродовж століть будували рідне місто і заповіли берегти його та зміцнювати своєю працею. Наталія Миколаївна привітала представників старшого покоління, мудрих наставників, тих, хто пройшов і війну, і голод, і розруху, але не зломився, не втратив віри, а продемонстрував приклад безкорисного служіння малій батьківщині, змінюючи своєю працею кожен день життя на краще. 
Побажала очільниця його мешканцям процвітання, щастя кожній родині і впевненості в тому, що ми разом розбудуємо Яготин, зробимо його красивим, заможним та інвестиційно привабливим. «Хай береже Бог наше місто і кожну родину», - зазначила Наталія Миколаївна.

Приймали яготинці і вітання від заступника міського голови м. Келераш (Республіка Молдова) Віктора Амброча, який побажав його жителям, від імені міського голови м. Келераш Н. Мельника, кожній родині миру, благополуччя та міцного здоров’я. «Ми дуже раді бути присутніми на Вашому святі та вдячні за гостинність», - підкреслив Віктор Амброч.

До речі, з 2012 року м. Яготин та м. Келераш, Республіки Молдови співпрацюють у різних сферах: у галузі управління, духовності, культури, освіти та молодіжної політики. Минуло п’ять років з того часу, впродовж яких йшов обмін офіційними делегаціями і цього вересневого дня яготинці стали свідками підписання Договору про взаємне співробітництво, який підписали на сцені міський голова Н.М. Дзюба та заступник міського голови м. Келераш, Республіки Молдова В. Амброч. 

Вітали містян і виконувач обов’язків голови Яготинської РДА О.І. Рудніцька та заступник голови Яготинської районної ради О.П. Усенко. Ольга Іванівна та Олександр Павлович вручили нагороди працівникам органів місцевого самоврядування, комунальним службам міської ради та працівникам, які працюють на наших підприємствах.

Наталія Миколаївна вручила сувенірні подяки, грамоти та цінні подарунки трударям, які працюють на наших підприємствах і вносять вклад в розбудову міста; людям, які присвятили себе роботі у сфері міського господарства; сільськогосподарським підприємствам та закладам торгівлі у особі їх керівників; працівникам відділу освіти, які своєю невтомною працею навчають нас та наших дітей; працівникам медицини, які бережуть наше здоров’я та лікують від усяких хвороб; працівникам культури, які створюють святковий настрій; рятувальникам, які в будь-яку хвилину готові прийти на допомогу; учасникам АТО, саме тим, кому ми завдячуємо нашим мирним сьогоденням та волонтерам, які в міру своїх сил та можливостей надають добровільну допомогу воїнам антитерористичної операції.

Цього дня отримали свої нагороди і юні городяни, які взяли участь та перемогли у фото-конкурсі «Люблю свій Яготин», оголошений місцевою газетою «Яготин – місто моє». 

Очільниця міста подякувала кожному за невтомну працю та побажала здоров’я на довгі літа, благополуччя та злагоди родинам, достатку та Божої благодаті.

Вітав яготинців зі святом і прес-секретар громадської організації "Асоціація учасникв АТО" Євген Краснюк та від імені командира військової частини А 4590, підполковника О.О. Висоцького вручив грамоти Яготинському міському голові Н.М. Дзюбі, першому заступнику міського голови С.О. Овчаренку, виконувачу обов’язків голови Яготинської райдержадміністрації О.І. Рудніцькій, голові Яготинської райради В.Г. Грицаю, голові правління ВАТ «Яготинський механічний завод» В.А. Потельчаку, В.І. Малюзі, директору Яготинського НВК «СЗОШ І-ІІІ ст. № 3» С.О. Комаренко, волонтеру Яготинщини В.Ф. Вознюку за вагомий особистий вклад в організацію надання матеріально-технічної допомоги особовому складу військових частин і підрозділів Збройних Сил України, підтримання бойового духу захисників державного суверенітету, територіальної цілісності України та з нагоди Дня міста Яготина.

Хвилиною мовчання вшанували всіх, хто загинув захищаючи незалежність і свободу України, адже вічною раною на серці кожного яготинця буде пам’ять про воїнів АТО, які віддали за свої переконання найвищу ціну – власне життя.

В пам’ять про тих, хто загинув депутат Яготинської міської ради VII скликання, волонтер В.Ф. Вознюк та прес-секретар громадської організації "Асоціація учасникв АТО" Євген Краснюк поклали квіти до підніжжя обеліску стели «Слава героям України», щоб вшанувати пам’ять тих, хто не повернувся зі сходу.

Для жителів та гостей міста звучала інструментальна музика у виконанні Тріо «Експромт».

Свою українську творчість дарував народний аматорський ансамбль народної пісні «Рідні наспіви», Яготинського районного будинку культури. Так співпало, що саме 15 вересня Григорій Чепіль,  заслужений працівник культури України святкує своє День народження. І в цьому році також виповнюється 30 років колективу «Рідні наспіви». Міський голова Н.М. Дзюба та виконувач обов’язків Яготинської райдержадміністрації О.І. Рудніцька привітали ювіляра зі святом.

Краплину любові до рідного краю дарували заслужена артистка естрадного мистецтва Алла Васик,  Тамара Криворучко, Сергій Дорошенко, вокальний ансамбль  «Мереживо»,  Яготинського районного будинку культури.

Від ветеранських щирих сердець народного аматорського хору ветеранів війни, праці та військової служби "Солдатська пам'ять" лунали теплі вітання, а виконання музичних творів додавали містянам козацького духу. Незважаючи на те, що 29 вересня історичний пісенний колектив нашого міста святкує своє 30-річчя, цього сонячного теплого дня міський голова Н.М. Дзюба та виконувач обов’язків голови Яготинської райдержадміністрації О.І. Рудніцька привітали хор «Солдатська пам’ять» в особі його керівника, заслуженого працівника культури України В. Кутєпова з наступаючим ювілеєм.

Концертна святкова програма «З Днем міста Яготин», присвячена до Дня міста закінчилась, але ми не прощаємося, ми говоримо до зустрічі 16 вересня на великій сцені стадіону «Колос.

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора