Яготинщина приймає гостей з Молдови та Польщі

Дата: 19.09.2017 09:23
Кількість переглядів: 746

Фото без опису14 та 15 вересня до міста – побратима Яготина завітали представники м. Келераш, Республіки Польша -  секретар гміни Панкі Ельжбєта Ваховска, депутат Ради гміни Панкі Божена Сквара та гміни Панкі, Республіки Молдова - заступник міського голови Віктор Амброч, міський радник Павло Писар, районні радники Якоб Миндреску і Унтіла Ольга.

15 вересня вони мали можливість відвідати дошкільний навчальний заклад № 3 «Ромашка» та Яготинський навчально-виховний комплекс «Спеціалізована школа-загальноосвітня школа І-ІІІ ст. №2».

На початку делегація відвідала садочок, де їх радо зустріли діти з хлібом-сіллю та завідувач Т.В. Кривенко. Вихованці вітали українську делегацію щирими словами та веселими піснями, а завідувач ДНЗ розповіла про роботу закладу, навчання та виховання дошкільнят. По закінченню зустрічі на делегатів чекала екскурсія по дитячому закладу, а вихователі подарували на згадку про садочок «Ромашка» українські сувеніри вироблені спільно з малюками садочку.

На порозі Яготинського навчально-виховного комплексу «Спеціалізована школа – загальноосвітня школа І-ІІІ ст. № 2» делегацію зустріли деректор школи В.І. Чорноштан, вчителі та учні школи з хлібом та сіллю. Валерій Іванович провів екскурсію по закладу, під час якої делегати мали можливість ознайомитись з процесом інтерактивного навчання. Учні на згадку про школу подарували ляльки-мотанки, яка є українським оберегом, символом мудрості та зв’язку між поколіннями, це найдревніша іграшка нашого народу, якій тисячі й тисячі років.

16 вересня на представників міст-побратимів м. Келераш, Республіки Молдова та гміни Панкі, Республіки Польша чекала екскурсія по м. Яготину. Зокрема, делегати побували на прибудинковій території багатоквартирного житлового будинку № 82 по вул. Незалежності.

Надалі пішою прогулянкою містом екскурсанти відвідали Калинову Алею, яка стала доповненням та прикрасою  міста у попередні роки, Алею закоханих, відпочинкову алею з галявиною казок.

Гості нашого міста побували на території Свято-Пантелеймонівського храму, який милує око у центрі міста.  

Делегати відвідали Алею Слави, де на них чекала історія маєтку графа Розумовського К.Г. (1728-1803 pp.), генерала-фельдмаршала, останнього гетьмана України (1750—1764 pp.). Від великої садиби до нашого часу збереглися залишки розкішного парку та один з корпусів палацу кінця ХVIII – початку XIX ст., в якому з 1983 року розміщено картинну галерею, де експонуються живописні полотна, графіка, скульптури народних художників України, заслужених діячів мистецтв, твори місцевих художників, а також представлено твори народної художниці Катерини Білокур, яка прославила яготинську землю на весь світ. 

Надалі вони відвідали Флігель Т.Г. Шевченка, експозиція якого знайомить з перебуванням Великого Кобзаря у нашому краї у 1843-1845 роках, адже його життя і творчість – це історія, доля України, її минуле, сьогодення і майбутнє.

Гості милувалися блакитною водою Супою у поєднанні з рідкісними деревами, які створили чарівний куточок української землі.

Не оминули своєю увагою і «Яготинський маслозавод», який є одним із найбільших національних виробників молочної продукції. Гості з м. Келераш та гміни Панкі ознайомились з виробництвом незбираномолочної продукції, сиру кисломолочного, вершкового масла та провели дегустацію продукції цього виробництва.

В останні дні свого робочого візиту на яготинській землі, 17 вересня, гості із Молдови та Польщі мали змогу побувати в столиці України – Києві,  якому понад 1500 років. Пагорби, на яких роташувалось місто − такі ж, як і десятки століть тому, і Дніпро тече неспішно й велично, як і колись. Історико-культурна спадщина міста унікальна − це близько 2000 пам'яток археології, архітектури, історії, природи.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора