При Київській ОДА запрацював Офіс радників

Дата: 25.01.2017 16:43
Кількість переглядів: 685

Фото без описуУ Київській області створено громадський науково-експертний Офіс радників при голові Київської обласної державної адміністрації Олександрові Горгану.

До Офісу радників ввійшли: академік НАН України Валерій Геєць, професор НАДУ при Президентові Володимир Вакуленко, заслужений діяч мистецтв України Василь Романчишин, народний депутат Ярослав Москаленко, професор Володимир Удовиченко, заслужений працівник сільського господарства Микола Пташник, заслужений працівник промисловості Олександр Сіренко, експерт з енергетичних питань Микола Штейнберг, заслужений лікар України Олег Ременнік та заслужений економіст Вікторія Романцова.

Офіс радників працюватиме над стратегією програми соціально-економічного і культурного розвитку Київщини, надаватиме компетентне бачення розвитку галузей та оперативний аналіз проектів рішень адміністрації. Працюватиме він як постійно діючий дорадчий орган.

Під час свого першого засідання Офіс погодив 10 пріоритетних напрямків роботи Київської обласної державної адміністрації на 2017 рік. Освіта та національно-патріотичне виховання молоді, активізація процесу децентралізації, енергоефективність, інвестиційна привабливість Київщини, будівництво доріг, транспортна реформа, медична реформа, безпека, екологія та утилізація сміття та  жорсткий контроль над надрокористуванням.

Фото без опису

За словами  академіка НАН України Валерія Гейця, ситуація в Україні та світі зумовлює до того, що для сталого економічного розвитку потрібно мати чітку стратегію регіонального розвитку. Геєць також наголосив на необхідності мінімізувати відтік кваліфікованих фахівців із Київщини.

Народний депутат Ярослав Москаленко, ініціатор створення в парламенті міжфракційного об’єднання “Київщина”, зазначає, що Київська область є локомотивом змін у державі й більшість змін починається саме із Київщини. «У мене великі очікування від роботи Офісу радників, у нас є досвід і бачення розвитку регіону, є розуміння і підтримка зі сторони обласної адміністрації. На сьогодні ми маємо величезну проблему в державі, деорганізацію всіх органів влади між собою, що призвело до некерованості, кожен біжить в свою сторону. Працюючи над питаннями Київської області, ми не тільки зможемо їх локально вирішувати, ми в стані давати пропозиції і  для держави»,– наголосив народний депутат.

Фото без опису

На думку депутата, в частині децентралізації область може стати експериментальним майданчиком, на базі якого випрацюються правила співіснування територіальних громад – супутників міст-мільйонників. І тоді на законодавчому рівні можна буде узгодити їх співпрацю в спільних інтересах.

Голова Київської обласної державної адміністрації Олександр Горган очікує від роботи Офісу радників фахових галузевих порад до програми соціально-економічного розвитку області на 2017 рік. «Мені за честь мати таких радників. Професіоналів з великим досвідом та системним баченням розвитку області в кожній із галузей», – наголосив О. Горган.

Водночас професор Василь Романчишин зауважив, що це вперше до підготовки стратегічних програм і рішень державна влада області залучає групу радників такого рівня. Він також наголосив на важливості національно-патріотичного виховання молоді, як основи змін в країні.

Керівником Офісу радників вибрано професора, колишнього мера м. Славутич Володимира Удовиченка.

 

За даними Київської обласної державної адміністрації

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора