Стосовно призначення субсидії за наявності заборгованості з оплати послуг

Дата: 16.08.2017 09:53
Кількість переглядів: 455

Фото без описуПри призначенні субсидії на наступний термін враховуватиметься наявність  простроченої понад два місяці заборгованості з оплати послуг. Інформацію про суму такої заборгованості надаватимуть підприємства-надавачі послуг.

За наявності такої заборгованості субсидія на наступний термін не призначається, про що управління соціального захисту населення має поінформувати громадянина. Якщо протягом двох місяців з дати інформування громадянин документально підтвердив сплату заборгованості або укладання договору про її реструктуризацію, субсидія призначається з дати закінчення дії попередньої субсидії, в іншому випадку – з місяця, в якому громадянин документально підтвердив сплату заборгованості або укладання договору.

У разі наявності у споживача, якому призначається субсидія на оплату житлово-комунальних послуг, заборгованості за такі послуги, він повинен звернутися до підприємства-надавача послуг із заявою про укладення відповідного договору реструктуризації. Також списки боржників є в управлінні соціального захисту населення Яготинської районної державної адміністрації для з’ясування питання щодо заборгованості можна звернутися в кабінет №1 управління.

Звертаємо увагу, що відповідно до вимог пункту 15 Положення про порядок призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива      громадяни, яким призначено субсидію для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, зобов’язані щомісяця сплачувати вартість фактично спожитої послуги з урахуванням розміру призначеної субсидії (крім випадків нарахування плати за послугу з централізованого опалення за відсутності засобів обліку теплової енергії з урахуванням фактичної температури зовнішнього повітря відповідно до пунктів 40-48 Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 21 липня 2005 р.   N 630 ( 630-2005-п ) (Офіційний вісник України, 2005 р., N 30, ст. 1811), коли одержувач субсидії повинен щомісяця сплачувати за централізоване опалення обов’язкову частку платежу).

Таким чином, погашення заборгованості за спожиті житлово-комунальні послуги в т.ч. шляхом її реструктуризації є однією з умов призначення субсидії на наступний термін для домогосподарств, які отримували субсидію у попередньому періоді.

 

За інформацією управління соціального захисту населення Яготинської РДА 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора