День Великомученика і цілителя Пантелеймона

Дата: 09.08.2018 10:11
Кількість переглядів: 680

Фото без опису9 серпня Православна Церква святкує день Великомученика і цілителя Пантелеймона.

Він є одним із найбільш шанованих святих Православної Церкви. Ім'я великомученика призивається при звершенні таїнства Соборування, освячення води і молитві про немічного. Як при своєму земному житті Святий Пантелеймон-цілитель, після смерті батька, присвятив себе піклуванню про стражденних, хворих, жебраків, так не перестає він допомагати і тепер всім, хто звертається до нього з молитвою. Він безкорисливо лікував всіх, хто звертався до нього, лікуючи їх Ім'ям Ісуса Христа.

Великомученик Пантелеймон шанується в Православній Церкві як грізний святий, покровитель воїнів. Ця сторона шанування розкриває його перше ім'я — Пантолеон, що означає «лев у всьому». Друге ім'я, дане при Хрещенні, — Пантелеймон, тобто «всемилостивий», розкривається з шанування великомученика як цілителя.

У народній традиції Святий Пантелеймон вважається ще й обо­ронцем людей від вогню, а рослини Святий Пантелеймон-цілитель наділяє потужною цілющою силою, здатною позбавити від будь-якої недуги.

В цей святковий день, я хочу привітати кожного зі святом, побажати здоров'я, любові у серці, у душі та у взаєминах із близькими і коханими. Нехай здійсняться всі ваші життєві плани, надії і мрії, а кожен день вашого життя буде світлим і сонячним.

Хай мир, взаємна повага та довіра панують серед нас, життя наповнюється душевним теплом, радістю і впевненістю у щасливому майбутньому.

Нехай злагода і добробут будуть у кожному домі, адже вічне прагнення народу до миру, свободи, кращого життя — непереможне.

З повагою
Яготинський міський голова      Наталія Дзюба
 

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора