Пошук

Андрій Рева: вік виходу на пенсію залишається незмінним для тих, хто в повному обсязі виконує умови пенсійної програми

Дата: 04.10.2018 10:35
Кількість переглядів: 589

Фото без описуВік виходу на пенсію залишається незмінним для тих, хто в повному обсязі виконує умови пенсійної програми. Про це Міністр соціальної політики України Андрій Рева заявив у ефірі телеканалу "Прямий".

Він наголосив на важливості застосованого пенсійною реформою диференційованого підходу при визначенні віку виходу на пенсію для мотивації людей брати участь у пенсійній програмі, що своєю чергою створює умови для легалізації ринку праці.

"Ми провели пенсійну реформу, зберігши базовий пенсійний вік і для жінок, і для чоловіків. Вік виходу на пенсію був поставлений у залежність від виконання умов пенсійної програми. Якщо ви повністю виконали умови пенсійної програми - ви йдете в 60 років на пенсію, якщо ви виконали частково - то в 63 роки, а якщо виконали на мінімальному рівні - то в 65 років. У людей є вибір. Якщо людина не сплачує внески до Пенсійного фонду або не працює, то чому вона має йти в 60 років? Той, хто працював, має йти раніше на пенсію ніж той, хто цього не робив", - заявив Міністр.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора