Пошук

Безоплатна правова допомога - гарантія Держави на вільний доступ громадян до правосуддя

Дата: 04.03.2019 10:40
Кількість переглядів: 986

Відповідно до Закону України «Про безоплатну правову допомогу» - безоплатна вторинна правова допомога передбачає захист, здійснення представництва інтересів осіб в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами, складення документів процесуального характеру.

Відділ «Яготинське бюро правової допомоги» Броварського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Київській області, забезпечує доступ до безоплатної правової допомоги у цивільному та адміністративному процесах, а також свідкам та потерпілим в кримінальних провадженнях, для цілої низки соціально незахищених категорій громадян, таких як: малозабезпечені; інваліди; внутрішньо переміщені особи; ветерани війни та учасники бойових дій у тому числі це стосується учасників АТО із відповідним статусом; особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною; біженці; діти-сироти та інші категорії осіб визначені ст.14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу».

Усім цим незахищеним категоріям осіб надаються послуги адвокатів для складання процесуальних документів та представництва їх інтересів у цивільних та адміністративних судових справах, а також свідкам та потерпілим у кримінальних провадженнях.

Особа, яка потребує представництва своїх інтересів у суді та немає достатніх фінансових можливостей для здійснення цього представництва, має змогу звернутися до Центру та отримати допомогу кваліфікованого захисника - адвоката, який надає свої послуги для клієнтів безоплатно. Оплата послуг адвокатів здійснюється за рахунок Держави.

Відділ «Яготинське бюро правової допомоги» Броварського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги також надає безоплатну первинну правову допомогу, тобто юридичні консультації та роз'яснення усім громадянам.

Відділ «Яготинське бюро правової допомоги» Броварського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги проводить прийом за адресою: м. Яготин, вул. Незалежності, 110, каб.104, тел. (097) 00-321-35, 5-63-45.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора