Пошук

Вітання міського голови Н.М. Дзюби зі святом Успіння Пресвятої Богородиці

Дата: 28.08.2018 11:01
Кількість переглядів: 539

28 серпня - особливий день церковного календаря та одне з найшанованіших свят - Успіння Пресвятої Богородиці або, як кажуть у народі, Перша Пречиста.

Cвято Успіння належить до переліку дванадцяти найбільших свят церковного року, під час якого згадують упокоєння, воскресіння та прославлення Матері Божої – це день радості, а не смутку, день щирої надії на нове майбутнє життя.

Щодо народних традицій цього дня, то протягом осіннього періоду є три «Пречисті»: «Перша Пречиста жито засіває, друга - дощем поливає, а третя - снігом покриває». У день Першої Пречистої селяни приносили в церкву на літургію колосся нового врожаю, щоб «Успіння-матінка» благословила їхній труд та зберегла зібраний врожай від пожежі та дощу.

Шановні яготинці! Щиро вітаю вас зі святом і бажаю миру, щастя та міцного здоров`я, хай Божа Матінка допомагає нам у добрих справах та намірах та звернімося сьогодні в молитвах до Божої Матері з проханням простягнути над кожним з нас гілку фінікового дерева – символу святої благодаті. Нехай буде з нами її благословення та захист.

З повагою
Яготинський міський голова      Наталія Дзюба

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора