Пошук

ДСНС нагадує про протипожежні норми, адже за минулу добу виникло 108 пожеж у житловому секторі

Дата: 07.05.2018 11:09
Кількість переглядів: 580

За минулу добу в Україні виникло 108 пожеж у житловому секторі. На щастя, вперше за довгий час обійшлися вони без смертельних випадків. Водночас четверо громадян отримали опіки різного ступеню важкості та отруєння чадним газом.

Нагадуємо, що основною причиною нещасть стає саме власна недбалість громадян, а також свідоме нехтування протипожежними нормами. Статистика свідчить про те, що найбільш уразливими до вогняної стихії є літні та самотні люди, громадяни, які опинилися у складних життєвих умовах або ж багатодітні сім'ї.

Закликаємо усіх берегти своє здоров'я, майно та життя! Майже кожній пожежі можна запобігти. Для цього треба неухильно дотримуватися правил пожежної безпеки, а також обов'язково обговорювати в родині порядок дій у разі виникнення пожежі: спосіб виклику пожежно-рятувальної служби “101”, евакуації дітей, гасіння вогню на початковій стадії, безпечні маршрути виходу з приміщення. Не забувайте розповідати дітям про небезпеку, яку приховує у собі вогонь.

Завжди дбайте про належний протипожежний стан власних помешкань! Зокрема:

  • слідкуйте за станом та справністю електромережі;
  • у разі виходу з приміщень не залишайте увімкненими телевізори, праски, обігрівачі, тощо;
  • не паліть у ліжку;
  • не залишайте малолітніх дітей без нагляду та не дозволяйте їм бавитися сірниками;
  • намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі великої потужності;
  • при використанні пічного опалення перевірте заходи безпеки і справність печі;
  • не спалюйте на території власного домогосподарства сміття та залишки минулорічної рослинності, адже вогонь може перекинутися на ваш дім!

Пам'ятайте! Лише виконання елементарних правил пожежної та власної безпеки зможе зберегти ваше життя та майно від вогню.

За інформації Урядового порталу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора