Пошук

Покладання квітів до Братської могили на Алеї Слави

Дата: 22.06.2017 11:42
Кількість переглядів: 676

22-е червня 1941-го року, 4:00 ранку, мить ..., і шквал крові, болю і смерті. Він тривав кілька довгих років, одних із самих довгих років в житті тих, кому вдалося пережити весь цей жах на нашій землі. А багатьом не вдалося. Не судилось пережити цю мить, адже це тільки мить у тисячолітній історії всього нашого людства… 

Сьогодні, у День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни, відбулась церемонія покладання квітів до Братської могили на Алеї Слави. У заході взяли участь: делегації міської ради на чолі з виконувачем обов'язків міського голови О.І. Фединою, Яготинської райдержадміністрації на чолі з головою О.Ф. Дерунцем, Яготинської райради на чолі з керівником апарату А.В. Сасою, представники підприємств, установ та організацій, громадськість. 

Учасники церемонії вшанували пам'ять загиблих, адже 22 червня 1941 року – одна із найсумніших дат в календарі, яка трагічною сторінкою увійшла у життя мільйонів українців. У цей день розпочалася найжахливіша війна в історії нашого народу — Друга Світова війна, яка забрала життя кожного п’ятого співвітчизника. Цей день нагадує нам про всіх загиблих, закатованих у неволі, які померли в тилу від голоду та поневірянь. 

Сьогодні ми схиляємо голови перед святою пам’яттю полеглих, одночасно віддаючи шану живим учасникам тепер уже далекої війни, які своїм ратним подвигом, самовідданою працею забезпечили Велику Перемогу. 

Ніхто не забутий! Ніщо не забуте! Так ми говоримо своїм дітям. Ми стали передавати це з покоління в покоління. Ми закріпили цю пам’ятну дату в наших серцях і 22 червня навіки залишаться в нашій пам'яті як День Великої Скорботи... Сьогодні яготинці віддали шану всім борцям, які в час воєнного лихоліття визволяли рідну землю від нациських загарбників. 


Слава їм, вічна і світла пам'ять!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора