Синоптики прогнозують рекордне потепління: як врятуватися від спеки

Дата: 03.08.2017 11:44
Кількість переглядів: 566

Фото без описуЩорічно тисячі українців отримують сонячні і теплові удари. Наступного тижня, як прогнозують синоптики, очікується спекотна і суха погода. Стовпчик термометра на всій території країни підніметься вище 30 градусів тепла. У першій половині тижня температура повітря досягне рекордної в цьому році позначки в 37 градусів. 

У зоні ризику перебувають пенсіонери, хворі на серцево-судинні захворювання, люди з надмірною вагою. Тепловий удар можна отримати в задушливому приміщенні, а сонячний - під впливом сонячних променів. У жаркий період, з 10 до 19 годин, не можна перебувати на вулиці. 

Якщо в результаті теплового удару шкіра стала сухою і "хворий" не потіє, необхідно терміново викликати "швидку", розповідає медик. Перші ознаки теплового удару: почервоніння, запаморочення, шум у вухах і головний біль. Найчастіше для того, щоб привести "хворого" до тями, досить перенести його в прохолодне місце, дати води і намочити обличчя.

Поради медика:

Вживати в їжу овочі і фрукти. У спекотну погоду краще відмовитися від вживання жирної, гострої їжі. Також слід обмежити вживання солодкого. Ці продукти підсилюють потовиділення.

Відмовитися від кави і міцного чаю. Крім води і компотів, можна пити зелений чай. Від алкоголю на час спеки медики радять взагалі відмовитися. Не можна пити пиво (воно зневоднює організм) і солодкі, газовані напої.

Одягатися в світле. При цьому одяг повинен бути з натуральних матеріалів, наприклад, льону. Обов'язковий елемент гардероба - панамка, кепка або солом'яний шапочка. Головний убір врятує від сонячного удару.

Чи не виходити на вулицю в період з 10 до 19 годин? При можливості, виходити на вулицю (і навіть на пляж) потрібно до 10 або після 19 годин. Особливо небезпечно знаходиться під сонцем з 11 до 13 годин.)

 

За матеріалами газети "Яготин - місто моє"

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора