Інформація про стан водопостачання міста

Дата: 03.04.2018 11:53
Кількість переглядів: 645

Фото без описуНа балансі та обслуговуванні КП "Яготинське ВУ ВКГ" перебуває 103 км. водопровідних та  26,4 км. каналізаційних мереж.

- 22 артезіанські свердловини;

- водонасосна станція ІІ підйому;

- водонасосна станція ІІІ підйому;

- три водонапірні вежі з системами очистки води;

- 8 каналізаційних насосних станцій;

- 4-розподільчих високовольтних установок;

- 6 трансформаторних підстанцій;

- 10 км. високовольтних кабельних та повітряних мереж.

Вся територія міста забезпечена централізованою системою водопостачання.

Підприємство надає послуги 173 організаціям та підприємствам, 18500 жителям міста та проводить роботу на основі: ліцензій на господарську діяльність та користування надрами, дозволу на спец водокористування, ліцензії на використання прекурсорів.

КП «Яготинське ВУ ВКГ» має дві атестовані лабораторії.

Питна вода, яка забирається з підземних водоносних горизонтів через артезіанські свердловини (глибиною 80-130 м.) перед подачею її Споживачам проходить відповідну підготовку:

- через систему аерації проходить видалення сірководню та насичення води киснем, що дає можливість наявне в підземних джерелах залізо FeO перетворити в Fe2O3.

Після цього насичена киснем вода, з окисленим залізом подається на фільтри окремо розміщені (центральний водогін масив «ЦИНС»), або вмонтовані в водонапірні вежі (масиви «ПТФ», «Козловщина»), де в шарах полістирольного завантаження проходить відділення окисленого заліза, частково разом з солями вапнякової жорсткості, тільки після цього вода подається в водопровідні мережі міста.

Якість питної води, яку отримують жителі в себе вдома, залежить від технічного стану магістральних, вуличних, квартальних водопровідних мереж, а також водопровідних вводів (багатоквартирні будинки), дворових вводів (будинки садибного типу), та внутрішньо-будинкових мереж.

Працівниками комунального підприємства «Яготинське ВУ ВКГ» з метою забезпечення стабільного надання послуг та для покращення якості питної води проведені роботи по заміні квартальних водопровідних мереж та водопровідних вводів до багатоквартирних будинків, які були прокладені з стальних труб на поліетиленові.

Роботи проводились в період з 2005-2017 рік включно, силами та за кошти КП «Яготинське ВУ ВКГ» в будинках згідно переліку. Загальна протяжність перекладеної мережі 4,75 км.

вул. Черняхівського, 1, 3

вул. Садова, 20

вул. Незалежності, 16, 18, 20, 22, 28, 30, 32, 40, 52, 58, 62, 86,

вул. Дарницька, 41

вул. Шевченка, 52, 233, 237, 239, 241, 243, 245, 247, 255

вул. Леонтовича, 1, 2, 3, 5, 7, 9

вул. Ветеранів, 4, 7, 9

вул. Робітнича, 9

вул. Мічуріна, 73, 75

вул. Винниченка, 19

вул. Каштанова Алея, 1, 3

провул. Довженка, 14

провул. Говорова, 27, 29

вул. Київська, 6а, 7

В багатоквартирних будинках на внутрішньо-будинкових мережах, які знаходяться на балансі та обслуговуванні Яготинської ЖЕК, не проводились роботи по заміні стальних водопровідних труб з моменту здачі їх в експлуатацію, за винятком часткової заміни стояків жителями будинків або ЖЕКом при цьому значно занижуючи їх діаметри.

При проектному варіанті внутрішньо-будинкової системи водопостачання було прокладено два стояки (Ø 25 мм. (холодне та гаряче водопостачання).

З часу припинення централізованого гарячого водопостачання жителі кожної квартири забезпечували себе гарячою водою за рахунок газового чи електричного водонагрівача, або двоконтурного опалювального котла - використовуючи для цього пропускну спроможність тільки стояка холодної води.

Довготривала експлуатація внутрібудинкових стальних трубопроводів, відкладення на них солей жорсткості, заниження діаметрів стояків – приводить до збільшення швидкості руху води в трубах - відриву відкладень від внутрішніх стінок труб та попадання їх до споживачів.

На якість води впливає також припинення подачі електроенергії та відключення водопостачання при виконанні ремонтних робіт на водопровідних мережах.

Питна вода яка надається в водопровідні мережі міста відповідає ДСанПіН № 136/ 1940.

 

Шановні мешканці міста в разі виникнення аварійних ситуацій звертайтесь за адресою м. Яготин, вул. Каштанова Алея, 4. Тел. 5-41-32; аварійна служба 5-42-39.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора