Мітинг-реквієм з нагоди Дня Героїв Небесної Сотні

Дата: 20.02.2018 11:55
Кількість переглядів: 602

Фото без опису20 лютого 2018 року в м. Яготині відбувся мітинг-реквієм з нагоди Дня Героїв Небесної Сотні. Відзначення 4-річниці розпочалось з урочистої ходи до стели «Слава Героям України», що розташована на Алеї Слави. 

В заході взяли участь: керівництво міста та району, депутати Яготинської міської ради VII скликання, представники підприємств, установ, організацій, Яготинського районного військового комісаріату, учасники антитерористичної операції на Сході України, громадськість міста.

«Сумний і скорботний привід зібрав нас нині. Ми прийшли, щоб громадою вшанувати Героїв Небесної Сотні, згадати патріотів Революції Гідності», — звернувся до учасників мітингу голова Яготинської райради В.Г. Грицай. Він говорив про події кінця 2013 — початку 2014 років, приводом до яких стало не підписання у Вільнюсі Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

У ніч проти 30 листопада 2013 року силовики із надмірним застосуванням сили розігнали молодь з Майдану Незалежності в Києві – це спровокувало Марш мільйонів першого грудня. Найтрагічнішим став кривавий четвер – 20 лютого. Найбільш жорстоке протистояння відбулось на вулиці Інститутській, де, переважно від куль снайперів, загинуло більш ніж півсотні повстанців, які ціною власного життя відстоювали право на демократію і свободу.

Ми завжди будемо в неоплатному боргу перед Героями, яких назвали Небесною Сотнею і які стали символом Революції Гідності. Герої довели, що наш український народ – нескорений, а його дух незламний. Такий же героїзм виявляють сьогодні українські воїни і добровольці, які захищають незалежність і територіальну цілісність нашої держави на Сході України.

Цього дня ми тихо промовляємо слова…Гей, пливе кача по Тисині, Пливе кача по Тисині… і разом з нами плачуть сотні тисяч людей. Яготинці поклали квіти до стели «Слава Героям України» та хвилиною мовчання вшанували тих, хто віддав молодість, життя і здоров’я для врятування людей і рідної землі. Українці, повинні пам’ятати і шанувати героїв, завдяки яким сьогодні живемо. Подвиг цих людей назавжди записано до літопису людської мужності, він навічно залишиться у пам’яті українського народу.

А ми будемо чекати миру, якого так його прагнемо - заради нашого майбутнього, заради пам’яті Героїв, які ніколи не вмирають.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора