До уваги громадян !

Дата: 13.04.2018 11:58
Кількість переглядів: 483

Фото без описуШановні жителі міста!

Яготинська міська рада нагадує, що спалювання листя на подвір’ях є надзвичайно шкідливим для здоров’я людей та екологічного стану у місті. Зокрема, багато людей страждають від алергії на дим.

При згорянні однієї тони рослинних залишків у повітря вивільняється біля 9 кг мікрочастинок диму. Разом з димом в повітря вивільняються пестициди та радіонукліди, накопичені рослинами протягом року. Нерідко разом з листям горить сміття, що спричиняє ще потужніше забруднення атмосферного повітря. В тліючому без доступу кисню листі виділяється бензопірен, що здатен викликати у людини ракові захворювання. Окрім того, з димом у повітря вивільняються діоксини.

Подразнюваний димом епітелій слизової оболонки дихальних шляхів не здатен протистояти збудникам захворювань.

Окрім безпосередньої шкоди людському здоров’ю, спалювання рослинних залишків становить суттєву загрозу природі: з листям згорають зимуючі корисні комахи, такі як сонечка; руйнується ґрунтовий покрив (вигоряють рослинні залишки, гинуть ґрунтоутворюючі мікроорганізми), відбувається збіднення ґрунту; знищується насіння і коріння трав’янистих рослин; пошкоджуються нижні частини дерев і кущів та верхні частини їх коріння; в 2-4 рази зростає промерзання ґрунту.

Крім того, виникає загроза перекидання вогню на природні ділянки; зростає загроза лісових пожеж і загоряння житлових будинків; погіршується видимість на дорогах, збільшується частота ДТП.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора