Інвестиції у розвиток міста

Дата: 08.06.2018 12:01
Кількість переглядів: 536

Фото без опису6 червня у залі засідань Яготинської міської ради під головуванням міського голови Н.М. Дзюби та за участі міських голів попередніх скликань Яготинської міської ради, депутатів та членів виконавчого комітету Яготинської міської ради, представників Яготинської міської Координаційної ради, представників місцевих осередків політичних партій та громадських організацій, голів первинних ветеранських організацій при Яготинській міській раді та громадян м. Яготина відбулась розширена нарада на якій було піднято питання стосовно інвестування у розвиток міста.

На початку засідання міський голова Н.М. Дзюба зауважила, що в 2017 році розглядалось питання проведення конкурсу з продажу земельної ділянки ТОВ "Торговельний Дім "Агроімпорт ЛТД", який планує побудувати виробничий об’єкт з виготовлення полімерної упаковки на 300 робочих місць. Крім того, діяльність товариства безпечна для навколишнього середовища.

29 грудня 2017 року в газеті «Яготинські вісті» № 102-103 опубліковано заяву про екологічні наслідки та заяву про наміри ТОВ «ТД «Агроімпорт ЛТД», впровадити будівництво адміністративно-промислового комплексу з виробництва полімерної упаковки на власній  земельній ділянці  площею 10,189 га, кадастровий номер 3225510100:08:022:0008 за адресою: 07700, м. Яготин, вул. Поштова б/н.

Відповідно затвердженого ДПТ та генерального плану м. Яготина земельна ділянка  відноситься до земель промисловості для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості по вул. Поштова, м. Яготин в межах населеного пункту в адміністративних межах Яготинської міської ради.

За період з 29.12.2017 по 29.01.2018 на адресу Яготинської міської ради не надходили відгуки та пропозиції від громадян та громадських об’єднань щодо публікації заяви про наміри.

Разом з тим, 29.01.2018 проведено громадські слухання (обговорення) на яких були представлені демонстрацій­ні матеріали по перспективному будівництву та «Заяву про екологічні наслідки» за матеріалами ОВНС на паперовому та магнітному носіях з вищезазначеного питання та прийнято позитивне рішення, щодо діяльності ТОВ «ТД «Агроімпорт ЛТД».

Також в місті викуплена територія Консервного заводу, де буде виготовлятися продукція компанії «Viteo», з виробництва сушених овочів і фруктів. Організація власного виробництва створить додатковий попит на свіжі овочі на внутрішньому ринку.

Слід зауважити, що йдуть перемовини про наміри розташувати в місті Епіцентру і при наявності фінансування в місті може з’явитися ця торгівельна фірма.

Що стосується готелю, то змінився власник Цукрового заводу, який буде проводити  реконструкцію всього комплексу.

Спільно з Яготинською райдержадміністрацією розглядається і питання по будівництву спортивного комплексу, який планується розташувати поблизу ДПТНЗ «Яготинський центр професійно-технічної освіти».

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора