На порядку денному початок опалювального сезону 2017-2018 р.р. у м. Яготин Київської області

Дата: 17.10.2017 12:03
Кількість переглядів: 702

Фото без опису17 жовтня відбулося засідання позачергової двадцять п’ятої сесії міської ради сьомого скликання під головуванням міського голови Н.М. Дзюби.

В роботі сесії взяли участь: депутати Київської обласної ради О.О. Сіренко та В.В. Хмельницький; виконувач обов’язків голови Яготинської районної державної адміністрації О.І. Рудніцька; заступник голови Яготинської районної державної адміністрації А.О. Антоненко; заступник голови Яготинської районної ради О.П. Усенко; начальник Яготинської дільниці Переяслав-Хмельницької ФЕГГ «Київоблгаз»        Зуєвич А.В;   виконувач обов’язків голови КПТМ «Яготитепломережа» О.М. Дятленко; начальник фінансового управління Яготинської райдержадміністрації, член виконавчого комітету міської ради С.М. Дьогтяр; член виконавчого комітету міської ради, голова ради підприємців при Яготинській міській раді С.В. Яценко; член виконавчого комітету О.В. Задорожній; голова Громадської ради при Яготинській районній державній адміністрації Н.В. Гета; працівники апарату Яготинської міської ради; керівники комунальних підприємств міської ради та представники засобів масової інформації.

На порядок денний засідання було винесено питання про кризовий стан початку опалювального сезону 2017-2018 р.р. у м. Яготин Київської області.

На початку розгляду вкрай важливого питання міський голова Н.М. Дзюба звернулась до депутатів Яготинської міської ради VII скликання щодо прийняття відповідного рішення. «Ми з вами єдина партія яготинців і повинні подумати над тим, щоб дійсно у місті Яготин розпочався опалювальний період, оскільки на сьогодні відключені системи газопостачання від котелень, які обслуговуються комунальним підприємством Яготинської районної ради «Яготинтепломережа» - відзначила Наталія Миколаївна.

Перший заступник міського голови С.О. Овчаренко відзначив, що на сьогодні на території міста функціонує 9 дошкільних та шкільних навчальних закладів (шість дитячих садочків та три загальноосвітні школи), п’ять з яких опалює комунальне підприємство теплових мереж Яготинської районної ради «Яготинтепломережа». Крім того, зазначеним комунальним підприємством  опалюється 348 квартир у багатоповерхових житлових будинках, які обліковуються на  балансі комунального підприємства Яготинської міської ради «Яготинська ЖЕК».

Головною проблемою щодо початку опалювального сезону у 2017-2018 роках є значна заборгованість КПТМ «Яготинтепломережа» за спожитий газ, яка в загальному становить близько 14473,3 тис. гривень, в тому числі  пеня, штрафи – 3875, 5 тис. грн.; погашення боргу за газ в сумі 10597, 8 тис. грн. Сума  для термінового погашення до 25 жовтня 2017 року (борг  за газ з листопада 2016 по 01 вересня 2017 та по графіку погашення заборгованості) – 3336, 3 тис. грн. Необхідна сума на реструктуризацію – 2570,5 тис. грн. Крім того, існує борг за транспортування газу перед ПАТ «Укртрансгаз 100,2 тис. грн.

За останні три роки з КПТМ «Яготинтепломережа» вилучено котельню Яготинської ЦРЛ (опалювальна площа – 18985 кв.м), котельню ЗОШ № 1 (опалювальна площа - 4288 кв. м). Відключено від котелень два ДНЗ № 4, № 5, оскільки  Яготинською міською радою два роки тому там було встановлено модульні котельні, які можуть працювати як на газу так і твердому паливі, проте чотири садочки до цих пір приєднані до централізованого теплопостачання.

За офіційною інформацією Яготинської дільниці ФЕГГ ПАТ «Київоблгаз» станом на 13.10.2017 відключені системи газопостачання шляхом механічного від’єднання десяти котелень за адресами: вул. Мічуріна, 78, вул. Шевченка, 21, вул. Переяславська, 1, вул. Черняхівського, 1, вул. Незалежності, 87, вул. Незалежності, 16-а, вул. Незалежності, 50-а, вул. Робітнича, 1, вул. Незалежності, 38, вул. Лисенка, 12.

Розпочати опалення у Яготинській ЦРЛ та  дошкільних закладах повинні з 09 жовтня 2017 року, на всіх інших об’єктах -  з 16 жовтня, згідно розпорядження Яготинської районної державної адміністрації від 05.10.2017 № 313 «Про початок опалювального сезону в населених пунктах Яготинського району у  2017-2018 році».

«На жаль міська рада не може виділити кошти з бюджету міста на погашення заборгованості за спожитий газ тепломережею, навіть незважаючи не те, що теплом, яке виробляє підприємство, користуються мешканці квартир багатоповерхових будинків. Виправити становище можливо лише після погашення заборгованості за спожитий газ. У зв’язку із ситуацією, що склалася, виникає необхідність звернення депутатів Яготинської міської ради до депутатів Київської обласної ради, Київської обласної державної адміністрації про виділення коштів для погашення поточної заборгованості перед НАК «Нафтогаз України» за спожитий газ КПТМ «Яготинтепломережа», яка на сьогодні становить 3 млн. 336 тис. грн.», - відзначив у своєму виступі Сергій Олександрович.

Виконувач обов’язків голови Яготинської районної державної адміністрації О.І. Рудніцька звертаючись до депутатів міської ради зауважила, що погасити заборгованість райдержадміністрація має можливість, але натомість без заробітної плати з жовтня 2017 року залишаться вчителі та працівники медичної сфери району. «Я прошу підтримки депутатів Яготинської міської ради у зверненні до депутатів Київської обласної ради, Київської обласної державної адміністрації про виділення коштів для погашення поточної заборгованості», - зауважила Ольга Іванівна.

Депутат Київської обласної ради О.О. Сіренко відзначив, що необхідно в місті встановлювати системи індивідуального опалення у квартирах чи модульні котельні, які працюють на змішаному паливі для підприємств, установ, організацій, оскільки з кожним роком збільшується заборгованість перед НАК «Нафтогаз України» за спожитий газ КПТМ «Яготинтепломережа».

Депутат Київської обласної ради В.В. Хмельницький у своєму зверненні до депутатів міської ради VII скликання запропонував вирішення проблеми наступним чином: звернутись до Яготинської райради з питанням розгляду на сесії питання звернення депутатів Яготинської районної ради до депутатів Київської обласної ради, Київської обласної державної адміністрації про виділення коштів для погашення поточної заборгованості перед НАК «Нафтогаз України» за спожитий газ КПТМ «Яготинтепломережа»; підняти питання кризового стану початку опалювального сезону 2017-2018 р.р. у м. Яготин Київської області на сесії Київської обласної ради, яка відбудеться 26 жовтня 2017 року ради; коли буде визначено КПТМ «Яготинтепломережа» банкрутом оголосити санацію підприємства.

«Висновок один - неефективний власник, який довів до кризової ситуації початок опалювального сезону в місті» - відзначив В’ячеслав Вікторович.

Наостанок засідання міський голова Н.М. Дзюба звернулась до споживачів, які отримують послуги з централізованого теплопостачання: саме від рівня ваших розрахунків за надані послуги напряму залежить фінансово-господарська діяльність виробників тепла. А поки, що депутати Яготинської міської ради VII скликання прийняли рішення про звернення до депутатів Київської обласної ради, Київської обласної державної адміністрації про виділення коштів для погашення поточної заборгованості перед НАК «Нафтогаз України» за спожитий газ КПТМ «Яготинтепломережа».

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора