Головний ресурс держави – це малі громади

Дата: 16.05.2018 12:17
Кількість переглядів: 692

Фото без описуХІІI Щорічна конференція малих міст України «Ресурси: пошук та ефективність. Економічний розвиток. Кроки об’єднаних громад» розпочалася 15 травня в Києві з молитви про Україну у виконанні дитячого хору школи мистецтв м. Українки.

Яготинський міський голова Н.М. Дзюба взяла участь у першому дні засідання конференції, бо панельні дискусії форуму присвячені таким тематикам як державна та міжнародна підтримка, бізнес та інновації у розвитку малих громад, джерела фінансування енергоефективності у містах, е-врядування, місцеві податки та інші.

«Економіка України починається з економіки малих міст», - підкреслив голова Асоціації малих міст України Павло Козирєв відкриваючи першу панельну дискусію: «Ресурси державної підтримки для розвитку малих міст та об’єднаних громад». 
Він наголосив, що громади хочуть бути партнерами держави у вирішенні своїх проблемних питань, а не просто звертатися з проханням про допомогу.
Перший спікер першої панельної дискусії - віце-прем’єр-міністр України, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко зазначив під час свого виступу, що саме реформа децентралізації відкрила вікно можливостей для всіх громад. «Але це можливості не просто передачі фінансових повноважень на місця, а можливості планування і реалізації власної стратегії розвитку. Не шукайте лише додаткових коштів, а – інструменти для реалізації стратегії розвитку громади», - підкреслив Геннадій Зубко.

Про важливі законодавчі ініціативи для розвитку малих громад розповів наступний спікер першої панельної дискусії конференції перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства Дмитро Андрієвський. Зокрема, це законопроекти щодо залучення інвестицій та енергоефективного житлово-комунального господарства у малих громадах, які стоять сьогодні на порядку денному розгляду Верховною Радою. Дмитро Андрієвський наголосив, що головний ресурс держави – це малі громади.

Президент Торгово-промислової палати України Геннадій Чижиков під час першої панельної дискусії зазначив, що з початком реформи децентралізації ТППУ дещо змінила свою стратегію і переорієнтувала свою увагу на залучення інвестицій у малі громади. Він порадив лідерам малих громад шукати інвестиції не лише за кордоном. Тому що перспективними є також невеликі українські інвестори. Геннадій Чижиков запевнив у всебічній підтримці Торгово-промисловою палатою малих громад.

До Вашої уваги відео з засіння ХІІI Щорічної конференції малих міст України «Ресурси: пошук та ефективність. Економічний розвиток. Кроки об’єднаних громад».

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора