Шановні жителі міста!

Дата: 23.04.2019 12:33
Кількість переглядів: 654

Фото без описуШановні співвласники будинку, 01.08.2017 вступив у дію Закон України №2119 «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання» (далі – Закон). Цей Закон прийнято з метою забезпечення комерційного, у тому числі розподільного, обліку послуг з постачання теплової енергії, постачання гарячої води, централізованого водопостачання та забезпечення відповідною обліковою інформацією споживачів таких послуг.

Відповідно до п. 3 ст.3 зазначеного Закону "Оператор зовнішніх інженерних мереж не менш як за два місяці до встановлення вузлів комерційного обліку повідомляє власників (співвласників) будівлі про намір встановити такий вузол, вартість такого встановлення, розмір та порядок сплати передбаченого цим Законом внеску за встановлення вузла комерційного обліку..." 

Також цією статтею передбачено можливість встановлення вузла комерційного обліку самими співвласниками багатоквартирного будинку, які обов’язково мають повідомити завчасно оператора інженерних мереж про цей намір

Оператор інженерних мереж – це власник зовнішніх інженерних мереж, а в разі якщо зовнішні інженерні мережі використовуються іншою, ніж власник, особою або є безхазяйними - особа, якій такі мережі власником передано у користування (управління, господарське відання, оренду, концесію) або яка здійснює фактичне користування такими мережами для транспортування відповідно теплової енергії, гарячої води, питної води.

На сьогоднішній день оператором інженерних мереж для вашого будинку є – комунальне підприємство «Яготинське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства». 

В п.1 ст. 8 Закону визначено, що «Рахунки на оплату наданої комунальної послуги (рахунки за водопостачання, водовідведення та постачання теплової енергії) формуються виконавцем або визначеною власником (співвласниками) іншою особою, що здійснює розподіл обсягів комунальної послуги, на основі показань вузла комерційного обліку відповідної комунальної послуги згідно з вимогами статей 9-11 цього Закону».

Відповідно до п.4, п.6 статті 3 Закону: «Вузли комерційного обліку належать на праві власності власнику (є спільною сумісною власністю співвласників) будівлі. Вузли комерційного обліку приймаються виконавцем відповідної комунальної послуги та оператором зовнішніх інженерних мереж на абонентський облік протягом 14 календарних днів з дня встановлення або дня отримання виконавцем та оператором звернення власника (співвласників). Витрати на оснащення будівлі вузлами комерційного обліку, здійснені оператором зовнішніх інженерних мереж, відшкодовуються споживачами відповідних комунальних послуг, а також власниками (співвласниками) приміщень, обладнаних індивідуальними системами опалення та/або гарячого водопостачання у такій будівлі, шляхом сплати внеску за встановлення вузла комерційного обліку, який сплачується виконавцеві відповідної послуги».

Відповідно до п. 2  Розділу IV Закону:  «Оснащення вузлами комерційного обліку будівель, що на день набрання чинності цим Законом були приєднані до зовнішніх інженерних мереж і не були оснащені такими вузлами обліку, або якщо такі вузли обліку на день набрання чинності цим Законом вийшли з ладу, зобов’язаний здійснити оператор зовнішніх інженерних мереж у cтрок: для житлових будівель - протягом двох років з дня набрання чинності цим Законом» (тобто до 01.08.2019)

По всім питанням, що у вас виникають, та за додатковими роз’ясненнями, просимо звертатись до відділу житлово-комунального господарства, торгівлі та транспорту Яготинської міської ради.

 

З повагою, адміністрація Яготинської ЖЕК

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора