На порядку денному перспективи опалення населення міста у 2018-2019 роках

Дата: 26.03.2018 12:35
Кількість переглядів: 568

Фото без опису23 березня у малому залі Яготинської районної державної адміністрації відбулось спільне засідання представників Яготинської районної державної адміністрації, районної ради та Яготинської міської ради.

У засіданні взяли участь: міський голова Н.М. Дзюба, секретар міської ради Т.І. Рубанчук, перший заступник міського голови С.О. Овчаренко, голова постійної депутатської комісії з питань соціально-економічного розвитку, підприємництва, транспорту, зв’язку та комунальної власності та з питань бюджету, фінансів та інвестиційної політики Яготинської районної ради О.І. Нікітченко, депутати та члени виконавчого комітету Яготинської міської ради VII скликання, виконувач обов’язків голови Яготинської райдержадміністрації О.І. Рудніцька, заступник голови райдержадміністрації А.О. Антоненко, голова райради В.Г. Грицай, заступник голови райради О.П. Усенко, депутати районної ради, начальник КПТМ «Яготинтепломережа» О.С. Форостяний, інженер з експлуатації будівель Яготинської ЦРЛ Ю.В. Радченко, члени постійної депутатської комісії, представники засобів масової інформації.

На спільне засідання було винесено питання вивчення подальшої перспективи опалення населення міста у 2018-2019 роках.

Зокрема,  заступник голови райдержадміністрації А.О. Антоненко наголосив, що на початку жовтня 2017 року виникла проблема в місті щодо початку опалювального сезону у 2017-2018 роках, оскільки була значна заборгованість КПТМ «Яготинтепломережа» за спожитий газ. Антон Олександрович наголосив, що на сьогодні підписаний договір про реструктуризацію (протягом п’яти років КПТМ «Яготинтепломережа» буде погашено заборгованість за спожитий природний газ).

Антон Олександрович додав, що найболючіше питання це різниця в тарифах по населенню. Загальні збитки становлять 2 643 000 грн., зокрема в багатоквартирних будинках по мікрорайонах міста: «ПТФ» - 386 тис. грн., по вул. Мічуріна – 157 тис. грн., Каштанова Алея – 232 тис. грн., Шевченка – 744 тис. грн., тощо.

«Ми пропонуємо в новому опалювальному сезоні не опалювати будинки: по вул. Ветеранів, 2, 6, Леонтовича, 1, 3, 7, Робітнича, 9, Винниченка, 19, Мічуріна, 63, 69. Друге - рекомендувати міській раді замовити гідравлічний розрахунок та при необхідності забезпечити виконання заміни труб на більший розмір, щоб мешканці багатоквартирних будинків мали можливість підключити індивідуальне опалення та винести на розгляд сесії Яготинської міської ради питання відшкодування різниці тарифів по населенню – 1 345 000 грн.» - зауважив заступник голови райдержадміністрації А.О. Антоненко.

Міський голова Н.М. Дзюба наголосила, що на засіданні сесії Яготинської міської ради VII скликання, яка відбулась 26 жовтня 2017 року депутати прийняли рішення, яке було направлено до Яготинської районної ради та Яготинської районної державної адміністрації. Відповідно до цього рішення було рекомендовано вищезазначеним організаціям підготувати наступні питання на розгляд спільного засідання: про готовність котелень КПТМ «Тепломережа» до початку опалювального сезону; про перспективи оплати КПТМ «Тепломережа» вартості природного газу в період опалювального сезону 2017-2018 років та послуг з його транспортування з визначенням джерел фінансування; про перспективи діяльності КПТМ «Тепломережа» в наступному опалювальному сезоні 2018-2019 роках; про фінансовий звіт КПТМ «Тепломережа» за 2014-2017 роки.

«Лише 23 березня 2018 року відбулось засідання комісії та нажаль документальні матеріали не були надані ні до засідання, ні під час засідання депутатам, членам виконкому та представникам міської ради. Сьогодні випливає сума по відшкодування різниці тарифів по населенню – 1 345 000 грн., але це чиясь не заасфальтована вулиця, або не можливість вирішити питання по місту. І повинен бути, в першу чергу, аналіз, щоб показати громаді міста, що це виділяються кошти для погашення заборгованості перед НАК «Нафтогаз України» за спожитий газ КПТМ «Яготинтепломережа»», - наголосила Наталія Миколаївна.

«Ми зібралися для того, щоб сезон надання послуг КПТМ «Тепломережа» 2018-2019 року не був кризовий, включаючи і фінансове забезпечення суб’єкту господарювання», - наголосив голова постійної депутатської комісії з питань соціально-економічного розвитку, підприємництва, транспорту, зв’язку та комунальної власності та з питань бюджету, фінансів та інвестиційної політики Яготинської районної ради О.І. Нікітченко.

«Перш за все районна і міська влада не може ставити містян в заручники із-за одного комунального підприємства. По друге, депутатами Яготинської міської ради VII скликання були виділені кошти з міського бюджету в сумі 1 200 000 грн., на погашення заборгованості за спожитий газ КПТМ «Тепломережа». Та як бачимо в цьому році випала аномальна норма снігу, і в першу чергу це вплинуло на життєдіяльність міста та його жителів, оскільки за 1 200 000 були б придбані два трактори з відвалом та обладнані щіткою. Тепер необхідно виділити кошти в сумі 1 345 000 грн. з міського бюджету», - наголосив депутат Яготинської міської ради VII скликання І.М. Смаглій.

«На сьогодні для підняття тарифу (ціни) на теплову енергію необхідно надати фінансові обґрунтовані пропозиції, адже в Законі України «Про житлово-комунальні послуги», роз’ясненні Мінрегіонбуду чітко вказано, що будь-яке комунальне підприємство не може працювати собі в збиток і тарифи повинні бути економічно обґрунтованими», - підсумував перший заступник міського голови С.О. Овчаренко.

За результатами довготривалих обговорень членами постійної депутатської комісії з питань соціально-економічного розвитку, підприємництва, транспорту, зв’язку та комунальної власності та з питань бюджету, фінансів та інвестиційної політики Яготинської районної ради були прийняті рішення:

1) створити робочу групу по вивченню питання роботи КПТМ «Тепломережа», до якої включити депутатів Яготинської міської та районної ради, членів виконавчого комітету міської ради. Також залучити до роботи начальника КПТМ «Яготинтепломережа» О.С. Форостяного та інженера з експлуатації будівель Яготинської ЦРЛ Ю.В. Радченка;

2) начальнику КПТМ «Яготинтепломережа» О.С. Форостяному подати пропозиції по нагальним питанням і на перспективу вирішення питання по роботі підприємства;

3) керівництву КПТМ «Яготинтепломережа» надати пропозиції по забезпеченню теплоспоживачів послугами по оптимальній вартості та економічно обґрунтованих тарифів з урахуванням рентабельності підприємства;

4) інформувати населення міста через засоби масової інформації.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора