Оперативна нарада з керівниками комунальних підприємств та начальниками відділів апарату міської ради

Дата: 22.01.2018 12:37
Кількість переглядів: 480

Фото без опису22 січня відбулась оперативна нарада з керівниками комунальних підприємств під головуванням першого заступника міського голови С.О.Овчаренка.

Основне питання порядку денного наради (окрім того, що керівники комунальних підприємств прозвітувались за виконану роботу за тиждень), це -  розчищення міста від снігу. Було наголошено, що за дві доби випала місячна норма снігу, місцями шар снігу сягав близько 52 см, й на даний час це питання залишається першочерговим, і є проблемою, яку слід вирішувати всім. Сергій Олександрович Овчаренко подякував керівникам комунальних підприємств за організацію роботи з розчистки снігу, відзначив, що уся наявна техніка працювала з раннього ранку і до пізнього вечора. Відчувалась взаємовиручка між комунальними підприємствами, уся снігоочисна техніка направлялась на самі складні ділянки доріг аби мінімізувати не прості наслідки погоди в місті. Але на швидкість прибирання вплинуло і те, що комунальники працювали над розчисткою доріг обласного значення, хоча до прибирання мали б долучитися і Яготинське Районне дорожнє управління.

Керівник Яготинського ЖЕКу О.В.Білаш зазначив, що роботу техніці та двірникам по розчищенню прибудинкових територій в певній мірі ускладнюють припаркований в неналежному місці автотранспорт.

Крім того, окрема подяка була висловлена суб’єктам господарювання, які без зайвих прохань самостійно вивели наявну у них техніку на дороги, адже силами лише комунальних підприємств міста не було б досягнуто того мінімального позитивного результату у боротьбі зі снігом. Чого, на жаль, не можна було сказати про таксистів, які замість того, щоб виїхати і допомогти в розчистці снігу хоча б в місцях своїх стоянок (Вокзальна площа, супермаркет АТБ), очікували, поки цю роботу зробить хтось інший.

На жаль, залишається складним питання і до цього часу розчистки доріг, що перебувають на балансі Служби автомобільних доріг Київської області, зокрема  вул. Незалежності, Шевченка, Кільцева, Переяславська, Київська та інші. Відсутність належної кількості техніки, пального у Яготинському РайДУ призвело у другий день  снігопаду до колапсу, біля десятка великовантажних автомобілів застряли на під’їздах до Яготинського маслозаводу (вул. Незалежності, Каштанова Алея). Тому ця невизначеність з роботами, які повинен виконувати Яготинське РайДУ вимусила міського голову Н.М.Дзюбу виїхати в понеділок до керівництва Киїоблавтодору з вимогою відновити нормальну діяльність районного підрозділу (Яготинське РайДУ) та поставити на контроль ситуацію з розчисткою вище зазначених доріг.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора