Кольори, що дають надію

Дата: 23.08.2018 12:41
Кількість переглядів: 745

Фото без описуНа центральному майдані міста на огляд присутнім було організовано виставку унікальних архівних документів “Українська державність: Відродження. 100 років”, яка приурочена до 27-ї річниці Незалежності України та 100-річчя відродження української державності. На виставці представлені фотокопії унікальних документів, світлин, листівок, плакатів, що засвідчують значущі віхи становлення України як незалежної та суверенної держави від часів Української революції до наших днів.

Сьогодні, 23 серпня біля адміністративної будівлі Яготинської районної державної адміністрації відбулася урочиста церемонія підняття Державного Прапора України за участю  керівництва міста та району,  депутатського корпусу,  учасників АТО, працівників підприємств, установ, організацій, громадськості та представників засобів масової інформації.

На початку заходу над площею урочисто лунають слова ведучого: «Відповідно до статті 20 Конституції України, Державними символами України є Державний Прапор України, Державний Герб України і Державний Гімн України. Згідно з Указом Президента України від 2004 року в країні започатковано  щорічне святкування 23 серпня Дня Державного Прапора України. В Конституції України визначено, що державним прапором України є прапор з двох рівновеликих горизонтальних смуг синього і жовтого кольорів. З метою подальшого розвитку традицій патріотизму та духовності українського народу до Дня Державного Прапора сьогодні в кожному місті обласного значення та районному центрі проходить церемонія підняття великого державного прапору».

Слава Україні! Україні слава!
Всім Її героям, дітям всім Її!
Підіймемо гордо ми над головами
Прапор України, прапор рідної землі, - саме такими словами з відомої пісні привітала Заслужена артистка естради Алла Васик усіх присутніх зі святом.
 
Почесне право підняти прапор в цьому році було надано воїнам учасникам Антитерористичної операції на Сході України, які героїчно захищали державний суверенітет та територіальну цілісність нашої держави: голові громадської організації «Асоціація учасників АТО» Юрію Олександровичу П’яті та учасникам бойових дій на Сході нашої держави.
 
Сьогодні під благословенням Українського Прапора ми будуємо незалежну демократичну державу, досягаємо успіхів, творимо майбутнє. Тож нехай мить, коли піднімається Державний Прапор і звучить Державний Гімн України, сповнює наші серця гордістю за рідну країну, додає сили й натхнення в її розбудові.
 
З вітальним словом до присутніх звернулись голова Яготинської районної державної адміністрації В.С. Шмигановський та голова Яготинської районної ради В.Г. Грицай, які побажали кожній родині нашої незалежної України щастя, добра, здоров’я, благополуччя і затишку, мирного неба та єднання заради процвітання рідного краю, Київщини та України.
 
Під звуки метроному Яготинщина вшанувала героїв, які пожертвували життям заради своєї Батьківщини. Їх подвиг – це приклад великого героїзму. Саме їх самовідданість зараз робить для України різницю між незалежністю та кайданами, між свободою та тиранією, між вільним духом та рабством. Їх приклад ніколи не вмре, їх вчинок завжди буде жевріти в наших серцях. Світла пам'ять героям!
 
З нагоди 27-річниці з Дня незалежності України, яготинка Лариса Зеленська присвятила та зачитала всім присутнім свою власну поезію:
Як щедрий колос у теплі долонь,
Як серця голос в прапорах колон.
Ти – Україно, древня й молода,
З війни, з руїни твій народ устав!
Пройшов крізь битви - все переборов...
 
Державний Прапор України – це наш історичний дух, наші сумління та гордість, гідність та незламність, це – вічно жива пам’ять про героїчне минуле, це – символ волі, могутності, слави і величі української нації. Під рідним знаменом український народ утвердив віковічну мрію багатьох поколінь про державність, соборність та самостійність. Із ним йшли в бій, за нього віддавали життя, а сьогодні український народ розбудовує демократичне суспільство. Під цим українці на весь світ засвідчили своє прагнення до свободи, незалежності, гідного життя у єдиній сім’ї. 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора