Мітинг-реквієм з нагоди Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні та Дня пам’яті і примирення в Україні

Дата: 09.05.2019 12:57
Кількість переглядів: 822

Фото без опису9 травня 2019 року в м. Яготин на Алеї Слави відбувся мітинг-реквієм з нагоди Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні та Дня пам’яті і примирення в Україні. Відзначення 74-річниці розпочалось з урочистої ходи до Вічного вогню та Братської могили на Меморіальному комплексі «Алея Слави». 

В заході взяли участь керівники міста та району: виконувач обов’язків міського голови С.О. Овчаренко, перший заступник голови Яготинської райдержадміністрації Т.П. Сухенко,  заступник голови Яготинської райради В.А. Потельчак, голова Яготинської районної ради ветеранів учасників війни, праці та військової служби В.С. Ляшенко, керівники підприємств, установ, організацій, учасники АТО, представники духовенства, жителі та гості Яготинщини. 

Весна. Рік сорок п’ятий.
Зітхнула звільнена земля,
Здригнулося від болю за синами.
І мирним житом впала на поля.
Вже в котрий раз те жито сходить, 
І правнуків благословляє на життя.
Але той травень, переможний травень
Вовіки не зазнає забуття, - саме такими словами продовжився мітинг-реквієм біля Вічного вогню та Братської могили на Меморіальному комплексі «Алея Слави».
 
Ведучі  урочистого мітингу проникними,  хвилюючими словами доносили до присутніх священну пам’ять про героїв, що полягли на фронтах  світової війни та поваги і пошани до ветеранів, які здобували Перемогу в боротьбі з нацизмом. Ми у вічному боргу перед тими хто віддав своє життя в боротьбі за Перемогу, за обірвану війною юність, за зразки мужності, силу духу, самопожертву, яку вони виявили в боях за рідну землю…
 
Зі словами подяки до ветеранів Другої світової війни та із закликом до всіх присутніх пам’ятати про подвиг героїв минулої страшної війни звернулись голова ветеранської організації прикордонників Р.М. Яковенко. Він подякував сивочолим ветеранам, учасникам бойових дій Другої світової війни, учасникам дій на території інших держав та учасникам АТО за мужність і самовідданість, вірність обов’язку і стійкість духу у війні з небезпечним супротивником, адже ми повинні бути єдиним цілим в подоланні всіх негараздів, які випали на долю України.
 
Як естафета поколінь, які зазнали воєнного лихоліття та яким довелося зі зброєю в руках захищати свою Вітчизну, звучав виступ учасника антитерористичної операції на Сході України С.І. Пономаренка: «Пам’ятайте подвиги українських героїв з часів Київської Русі, козаків, Першої, Другої світової війни, інших воєн! Вчіться на своїх помилках, щоб не повторювати їх в майбутньому, щоб діти та онуки не побачили воєнних лихоліть! Шануйте ветеранів!».
 
 
Хвилюючими були і хвилини вручення ветеранам Другої світової війни та учасникам Антитерористичної операції на Сході України квітів від школярів.
Схилімо і ми голови низько,
Щоб шану загиблим віддать,
І квіти пам’яті покладем до обеліска,
Де вічним сном солдати сплять..
 
Сьогодні Яготинщина хвилиною мовчання та покладанням квітів до Братської могили на Меморіальному комплексі «Алея Слави» вшанувала тих, хто віддав молодість, життя і здоров’я для врятування людей і рідної землі. Ми, українці, повинні пам’ятати і шанувати героїв, завдяки яким сьогодні живемо. Подвиг цих людей назавжди записано до літопису людської мужності, він навічно залишиться у пам’яті українського народу.
 
По завершенню урочистого мітингу-реквієму представники духовенства відправив панахиду по загиблих воїнах у тій страшній і великій війні.
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора