Про нові можливості об'єднаних територіальних громад

Дата: 16.05.2018 13:10
Кількість переглядів: 541

Фото без описуХІІI Щорічна конференція малих міст України «Ресурси: пошук та ефективність. Економічний розвиток. Кроки об’єднаних громад» продовжилась сьгодні, 16 травня в м. Києві. 

Яготинський міський голова Н.М. Дзюба бере участь у другому дні засідання конференції, на якому продовжується обговорення теми економічного розвитку об’єднаних територіальних громад та малих міст, пошуку механізмів реалізації їх інвестиційного потенціалу та подоланню тих викликів, які стоять перед новими громадами. 

Зокрема засновник Фонду інновацій та розвитку Георгій Вашадзе підкреслив, що лідер має чітко розуміти, яким він разом з громадою хоче бачити своє місто, наприклад, через 5 років і йти до спільної мети. 

Яскравим досвідом успішної співпраці місцевої влади та громади поділився голова Гадяцької РДА Полтавської області Олексій Матюшенко у сфері реформи медицини. Він показав, які переваги та перспективи відкриває перед мешканцями невеликої громади впровадження телемедицини: системи «Електронний пацієнт» у Гадяцькому районі.

Директор Фонду інновацій та розвитку Роман Яковлєв розповів про сучасні технології Blockchain (блокчейн), які сьогодні є найнадійнішим способом захисту особистих даних. Це надзвичайно важливо, оскільки вся особиста інформація, в тому числі і медична, буде зберігатися лише в цифровому вигляді.

Про нові можливості, які громади отримали завдяки прийняттю урядом постанови про передачу землі у власність об'єднаних громад за межами населених пунктів дискутували спікери сьомої панельної дискусії: «Нові можливості громад: земля зі межами населених пунктів».

Про практичну реалізацію таких можливостей розповідали: голова підкомітету з питань економічної і фінансової політики в агропромисловому комплексі Комітету ВРУ з питань аграрної політики та земельних відносин Леонід Козаченко, голова Тетіївської ОТГ Київської області Руслан Майструк та голова Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад, Фурсівський сільський голова Київської області Микола Фурсенко.

До Вашої уваги відео другого дня засідання конференції.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора