ДЛЯ ЗАСУДЖЕНИХ ОСІБ ПРАЦЮВАТИМУТЬ ДИСТАНЦІЙНІ ПУНКТИ ДОСТУПУ ДО БПД

Дата: 19.10.2018 13:57
Кількість переглядів: 500

Фото без описуНа виконання Меморандуму про співпрацю, який підписано між Координаційним центром з надання правової допомоги, Адміністрацією Державної кримінально-виконавчої служби України та Державною установою «Центр пробації», розроблено спільний план дій. 
План спрямований на співпрацю у сфері надання безоплатної правової допомоги особам, які відбувають покарання у вигляді позбавлення або обмеження волі, тримаються під вартою в місцях попереднього ув’язнення або перебувають на обліку в уповноважених органах з питань пробації.

«Співпраця між системою безоплатної правової допомоги та установами виконання покарань триває уже кілька років, адже засуджені особи також потребують захисту своїх прав. А від сьогодні така взаємодія буде суттєво посилена завдяки Меморандуму та чітко визначеним у спільному плані дій завданням і заходам, що додасть системності та максимальній ефективності здійснюваних заходів, сприятиме інтеграції таких осіб у суспільство», - зазначив директор Координаційного центру з надання правової допомоги Олексій Бонюк.

Важливими напрямами спільної роботи є утворення дистанційних пунктів доступу до безоплатної правової допомоги у приміщеннях установ виконання покарань, уповноважених органів з питань пробації, слідчих ізоляторах, організація та проведення спільних заходів, спрямованих на підвищення рівня правової обізнаності осіб, які відбувають покарання у виді позбавлення або обмеження волі, а також розроблення та розповсюдження інформаційних матеріалів про права та соціальні гарантії осіб, які відбувають покарання або тримаються під вартою.

Спільний план дій з надання правової допомоги.

За інформації Міністерства юстиції україни.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора