Засідання Ради підприємців при Яготинській міській раді

Дата: 15.05.2018 14:00
Кількість переглядів: 498

Фото без опису14 травня в приміщенні Яготинської міської ради відбулося чергове засідання Ради підприємців при Яготинській міській раді під головуванням міського голови Н.М. Дзюби.

Під час наради було обговорено питання благоустрою, зокрема присутні переглянули презентацію щодо дотримання фізичними особами-підприємцями, власниками торгових закладів Правил благоустрою та утримання прилеглих територій.

Міський голова Н.М. Дзюба зазначила, що відповідно до Правил благоустрою та утримання територій у місті Яготині, затверджених рішенням сесії Яготинської міської ради шостого скликання 26.06.2014 №2614-48-VI, організацію благоустрою міста Яготин забезпечують органи місцевого самоврядування відповідно до своїх повноважень, встановлених законом. Благоустрій здійснюється в обов’язковому порядку на всій території міста Яготин. Контроль за дотриманням Правил здійснюється шляхом адміністративного та суспільного контролю. Адміністративний контроль за станом благоустрою міста Яготин, у тому числі контроль за утриманням в належному стані закріплених за підприємствами, установами, організаціями територій покладається на Яготинську міську раду та її виконком. Наталія Миколаївна звернулась до присутніх з проханням забезпечити щоденне прибирання, збір сміття та не допускати його накопичення. Також було нагадано про межі прибирання територій для об’єктів невиробничої сфери, а саме 50 метрів від межі земельної ділянки наданої в користування (оренду тощо), включно до осі вулиці (шосе, площі, провулка тощо). Очільник міста закликала привести закріплені території до належного порядку та попередила про недопущення невиконання або порушення вимог Правил благоустрою, що несе за собою адміністративну відповідальність. 

Також, присутнім на нараді власникам торгових закладів міста, було наголошено на впорядкуванні тротуарів, клумб, а також на вжитті заходів по оновленню фасадів, фарбуванню малих архітектурних форм, облаштування місць для паркування та інших елементів благоустрою.

Значна увага в ході наради була приділена і оформленню трудових відносин між власником закладу і найманим працівником у законодавчо встановленому порядку, бо офіційне отримання заробітної плати – це державний захист від незаконного звільнення, безпечні умови праці, гарантоване право на відпочинок, своєчасно виплачена легальна заробітна плата, страховий стаж та можливість при досягненні пенсійного віку мати гідне пенсійне забезпечення. На сьогоднішній день дуже важливо, щоб яготинці мали робоче місце та гідну заробітну плату.

Надалі міський голова Н.М. Дзюба звернула увагу орендарів та орендодавців щодо укладення або продовження строків дії договорів оренди земельних ділянок, які розташовані в межах міста Яготина, тобто діяти в чітко окреслених правових рамках.

Під час засідання підприємці активно долучилися до обговорення всіх питань.

Наостанок наради міський голова Наталія Миколаївна подякувала Раді підприємців за тісну та плідну співпрацю з Яготинською міською радою, бо бюджет міста Яготина формується саме завдяки суб’єктам підприємницької діяльності, задіяних у сфері малого та середнього бізнесу - їх внесок у розвиток міста дуже вагомий. В свою чергу підприємці окресли для себе шляхи подальшої роботи та покращення життєдіяльності міста та його мешканців.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора