Оперативна нарада з керівниками комунальних підприємств та начальниками відділів апарату міської ради

Дата: 21.08.2017 14:02
Кількість переглядів: 612

Фото без опису21 серпня відбулась оперативна нарада з керівниками комунальних підприємств та начальниками відділів апарату міської ради під головуванням міського голови Н.М. Дзюби.

Начальники відділів апарату міської ради, керівники комунальних підприємств Яготинської міської ради: «Комунальник», «Ритуал», «Яготинська ЖЕК», "Міськсвітло", «Яготинський ВУ ВКГ», редакції газети «Яготин – місто моє» доповіли про стан виконання доручень міського голови та прозвітували про виконані роботи за період з 14 серпня по 20 серпня 2017 року.

Начальник КП «Комунальник» А.В. Стріха зазначив, що працівники підрозділу з благоустрою здійснювали роботу з: 
1) обкошування порослі трави по вул. Незалежності;
2) проведення робіт по обгородженню дитячого майданчику поблизу дошкільного навчального закладу № 3;
3) підготовки території до святкування «Фестивалю меду».
Андрій Вікторович додав, що було надано транспортний засіб спеціального призначення Яготинському районному будинку культури для фарбування літньої сцени.
Окрім зазначених робіт підрозділ виконує функції щоденного підтримання території міста у належному санітарному стані, зокрема проводить щоденне ручне прибирання сміття по всій протяжності міста, включно з територією по вул. Кільцевій (від в'їзду зі сторони траси Київ-Харків до газозаправної станції та від озера «Кирильське» до виїзду з міста зі сторони мікрорайону «ДРСУ»).
 
Начальник СКП «Ритуал» І.М. Смаглій наголосив, що працівниками спеціалізованого комунального підприємства виконувалась робота по благоустрою на території кладовищ № 5 по вул. Шевченка (мікрорайон «Стара аптека»), № 6 по вул. Заводська-Шевченка (поблизу ЗОШ № 1) та № 11 по вул. Незалежності (поблизу газової заправки).
Фото без описуНачальник КП «Яготинська ЖЕК» О.В. Білаш доповів, що за період з 14.08.2017 по 20.08.2017 працівниками комунального підприємства за вказаний період виконано: 
- обкошування зелених зон будинків Шевченка, 251, 255, Київська, 82, 87, Мічуріна, 16, 18, 20, Пирятинська, 7;
- ремонт мереж водопостачання Довженка, 12 (заміна водного стояка з металу на поліпропіленовий);
- ремонт колекторної: Ветеранів, 6 (заміна близько 6 м. труби);
- при обстеженні будинків Незалежності, 16 було виявлено необхідність проведення капітального ремонту водотеплопостачання (заміна близько 40 м. труб);
- кронування аварійних дерев по Винниченка, 19, Леонтовича, 9;
- близько 8 виїздів по ремонту мереж електропостачання;
- капітальний ремонт електродвигуна по Незалежності, 22 та ІІІ під’їзд.
Олександр Володимирович додав, що під час виконання робіт працівники підприємства вилучають з каналізаційних труб велику кількість побутового сміття: одноразовий посуд, речі особистої гігієни, харчові відходи, поліетиленові пакети, ганчір’я тощо.
Вкотре звертаємо увагу споживачів на те, що систему каналізації потрібно використовувати за призначенням.
Відповідно до  п. 2 ст. 5 Закону України № 417 «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку» із змінами від 14.06.2016 "Спільне майно багатоквартирного будинку є спільною сумісною власністю співвласників".
Також п. 1, 2 ст. 7 Закону України № 417 співвласники зобов’язані:
1) забезпечувати належне утримання та належний санітарний, протипожежний і технічний стан спільного майна багатоквартирного будинку;
2) забезпечувати технічне обслуговування та у разі необхідності проведення поточного і капітального ремонту спільного майна багатоквартирного будинку;
3) використовувати спільне майно багатоквартирного будинку за призначенням;
4) додержуватися вимог правил утримання багатоквартирного будинку і прибудинкової території, правил пожежної безпеки, санітарних норм
Шановні яготинці скидання у міську каналізаційну мережу речовин, що засмічують труби, колодязі, ґрати, а саме: ґрунт, будівельне і побутове сміття, харчові та тверді виробничі відходи (вапно, пісок, гіпс, металеву та пластмасову стружку, абразивні порошки тощо) - ЗАБОРОНЕНО. Якщо в подальшому подібні відходи будуть знову потрапляти до каналізації, то комунальні підприємства міської ради «Яготинська ЖЕК» та «Яготинське ВУ ВКГ» не зможуть гарантувати належну роботу системи водовідведення будинків, які приєднані до цієї мережі.
 
Начальник КП «Міськсвітло" В.М. Білаш зауважив, що з 14.08.2017 по 20.08.2017 проводились роботи по заміні ліхтарів на світлодіодні по вул. Шевченка. Володимир Миколайович додав, що енергетик займаються оновленням ілюмінації до святкування Дня Державного Прапору України та 26-ї річниці незалежності України.
 
Начальник КП «Яготинське ВУ ВКГ» М.І. Дзюба зазначив, що працівники виробничого управління водопровідно-каналізаційного господарства здійснювали роботу з: 
- ліквідації аварії на пров. Вокзальний;
- заміни даху на КНС масив «ПТФ».
Микола Іванович зауважив, що плануються роботи по заміні труб (масив «Цинс»), Київська, 7, Говорова, 27, 29.
З приводу якості води М.І. Дзюба проінформував, що під час відключення світла по місту відключилась Яготин-2 та Лінія-49, одразу переключитись на резервне живлення працівники Яготинського ВУ ВКГ не мали змогу, тож більше години не працювала насосна станція. Микола Іванович додав, що РЕС попередив лише про відключення світла в адміністративних будинках. Начальник комунального підприємства наголосив, що найближчого часу проблема буде ліквідована.
 
За результатами оперативної наради з деяких питань міським головою Н.М. Дзюбою були надані відповідні доручення керівникам комунальних підприємств та начальникам відділів апарату міської ради.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора