Відзначення Водохрещення (або Йордан)

Дата: 19.01.2018 16:02
Кількість переглядів: 592

Фото без опису19 січня в місті Яготині відзначили останнє з трьох великих християнських свят різдвяно-новорічного циклу – Водохреща.

За день до Водохреща віруючі постяться, а 18 січня збираються усією родиною за столом за пісними стравами, кутею та узваром. Традиційне для Водохреща купання у водоймах не є церковним обрядом, хоча й не заборонене церквою. Такі традиції прикрашають свято. А ще вважають, що саме на Водохреща відкривається небо, тому це сприятливий час для загадування бажань. 

Цього року провели освячення води на набережній р. Супій, що в Сорочому Яру, настоятель Храму святого Великомученика Пантелеймона м. Яготина протоієрей Рустік Романій, на набережній р. Іржавець в мікрорайоні «Лісняки» та «Стара аптека» настоятель Храму Покрови Божої Матері, протоієрей Роман, на набережній р. Іржавець «мікрорайон ДРСУ» - Благочинний Яготинського району отець Володимир.

На територіях Свято-Троїцького храму – настоятель Андрій, Храму Різдва Пресвятої Богородиці - отець Михаїл.

Яготинці, за давньою традицією, занурювалися у крижану воду, бо у народі кажуть, що освячена цього дня вода має цілющі властивості, а хто скупається на Водохреще у річці - не буде весь рік хворіти.

В рамках заходів безпеки на святі патрулювали працівники швидкої допомоги та рятувальної служби ДСНС.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора