Участь у розширеному засіданні Міжфракційного депутатського об'єднання "Київщина"

Дата: 18.06.2018 14:13
Кількість переглядів: 585

Фото без опису15 червня міський голова Н.М. Дзюба взяла участь у розширеному засіданні Міжфракційного депутатського об'єднання "Київщина", яке відбулось в приміщенні Верховної Ради України.

На засіданні презентували інноваційний механізм взаємодії МДО «Київщина» та органів самоврядування Київської області для протидії системним правопорушенням. Також присутні розглянули законопроект «Про міські агломерації». Участь у заході взяли народні депутати, урядовці, представники органів місцевого самоврядування і виконавчої влади Київської області.

Відкрив засідання голова МДО «Київщина», народний депутат Ярослав Москаленко. Він наголосив, що суть презентованої програми полягає не лише у вирішені системних проблем, а спонукатиме людей самим повідомляти про наявні проблеми та допоможе вирішувати їх оперативно за рахунок взаємодії і контролю чиновників усіх рівнів.

«Ви самі ж зможете контролювати центральні органи влади, розуміючи, чия це компетенція. І слідкувати, куди пішло звернення і дати адекватну відповідь людині. Це і є прозорість. Це і є публічність. Таким чином, я вважаю, ми всі разом наведемо порядок і це буде наша спільна відповідальність», – прокоментував Ярослав Москаленко.

Більш детально про плюси системи локалізації проблем, тобто онлайн-платформу «Увага.ua», присутнім розповів голова Київської обласної державної адміністрації Олександр Горган. Голова Київської облдержадміністрації пообіцяв проїхатися туром по Київській області, аби голови райдержадміністрацій вже звітували використовуючи платформу «Увага.ua».

В обговоренні законопроекту «Про міські агломерації» активно взяв участь віце-прем'єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко. Він наголосив на важливих місіях децентралізації.

Підсумовуючи засідання, Ярослав Москаленко подякував всім учасникам і додав: «У нас є чотири “К” – компетенція, комунікація, компроміс і консенсус. Ми всі вболіваємо за розвиток нашої рідної Київщини, бачимо її проблеми і хочемо їх найшвидшого вирішення. Вважаю, що висловлю загальну думку, якщо скажу, що сьогодні ми провели якісну роботу щодо проблемних питань області і поставили конкретні завдання перед посадовцями».

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора