Засідання тридцять восьмої сесії Яготинської міської ради

Дата: 12.09.2018 14:15
Кількість переглядів: 492

Фото без опису6 вересня у залі засідань міської ради відбулось засідання тридцять восьмої сесії Яготинської міської ради під головуванням міського голови Н.М. Дзюби.

У сесії взяли участь: члени виконавчого комітету міської ради В.І. Бабак, С.В. Яценко, В.Ф. Сапронайтіс, А.А. Малиш, А.А. Помазун, голова Громадської ради при Яготинській райдержадміністрації Н.В. Гета, голова громадської організації «СЕФ «Спадщина» І.А. Ворона, керівники комунальних підприємств міста, жителі міста та представники засобів масової інформації.

Депутати під час засідання затвердили звіт про виконання міського бюджету м. Яготина за ІІ квартал 2018 року та кошторис витрат на проведення святкових заходів з нагоди відзначення 61-ї річниці надання Яготину статусу міста та 75-ї річниці визволення міста Яготина від німецько-фашистських загарбників, а також внесли зміни до рішення Яготинської міської ради від 21.12.2017 № 1199-29-VII «Про міський бюджет м. Яготина на 2018 рік».

Доволі дискусійним виявився звіт тимчасової контрольної депутатської комісії Яготинської міської ради з питань вивчення роботи роботи КП “Ритуал”, про роботу якої доповів голова комісії, депутат Яготинської міської ради VII скликання М.М. Басанець.

До слів Миколи Михайловича приєдналася і голова Робочої групи з питань вивчення роботи СКП «Ритуал» Н.В. Гета.

За результатами довготривалих обговорень було прийнято рішення відповідно до якого було:

1. Рекомендовано міському голові розірвати контракт з керівником СКП «Ритуал» І.М. Смаглієм, укладений у травні 2016 року, на підставі порушення низки його умов, а саме: неефективності діяльності керівника та нанесення ним шкоди іміджу і ділової репутації СКП «Ритуал» та Яготинській міській раді, згідно пункту контракту 4.3.2.

2. Забезпечити проведення аудиту по СКП «Ритуал». Розглянути можливість залучення до аудиту підприємства Державної аудиторської служби України.

3. Передати звіт та інші матеріали тимчасової контрольної комісії Яготинської міської ради з питань вивчення роботи СКП «Ритуал» до місцевих правоохоронних органів, тобто прокуратури та поліції, для вивчення на предмет складу злочину та суб1єктів злочину, їх взаємозв’язків, з подальшою передачею до судових органів з метою винесення, передбаченого чинним законодавством, покарання та відшкодування збитків у грошовому еквіваленті у повному обсязі, нанесених бюджету міста. 

Надалі депутати розглянули звернення начальника КП «Яготинське ВУ ВКГ» М.І. Дзюби та голів вуличних водопровідних кооперативів прийняли безоплатно в комунальну власність територіальної громади міста Яготин інженерні мережі вуличних водопровідних кооперативів – водопроводи та оглядові колодязі, а також передали на праві господарського відання комунальному підприємству «Яготинське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства»;

Не оминули увагою і питання щодо доцільності створення фонду депутата Яготинської міської ради. Проте за результатами голосування рішення було відхилено.

Під час засідання було створено тимчасову комісію з питань обстеження багатоквартирних житлових будинків м. Яготин, мешканці яких потребують встановлення автономного опалення. Головною метою роботи комісії є визначення багатоквартирних житлових будинків міста, які потребують заміни труб газопостачання на більший діаметр відповідно до гідравлічних розрахунків.

Звернулися до Київської обласної ради та Київської обласної державної адміністрації  з пропозицією щодо передачі до комунальної власності територіальної громади міста Яготин нежитлових приміщень по вул. Вокзальна, 2 в м. Яготині, а також до Яготинської районної ради та Яготинської районної державної адміністрації з клопотанням щодо передачі до комунальної власності територіальної громади міста Яготин об’єкту нерухомого майна -  будівель та споруд відділення профілактичної дезінфекції по вул. Незалежності, 69-а, в м. Яготин.

Враховуючи лист Регіонального відділення фонду Державного майна України по Київській області від 09.07.2018 № 50-07-3269 депутати надали згоду на безоплатне прийняття в комунальну власність територіальної громади міста Яготин державного майна - гуртожитку та захисної споруди цивільного захисту в м. Яготині по вул. Привокзальна, 23, що під час приватизації не увійшло до статутного капіталу ТДВ «Яготинське хлібоприймальне підприємство», яке належать до сфери управління Регіонального відділення Фонду державного майна України по Київській області та перебуває на балансі ТДВ «Яготинське хлібоприймальне підприємство».

Взяли до відома звіт головного редактора Комунального підприємства Яготинської міської ради «Редакція газети «Яготин - місто моє» Я.А. Ревенко, про хід виконання у 2018 році «Програми підтримки Комунального підприємства Яготинської міської ради «Редакція газети «Яготин - місто моє» на 2016-2018 роки», а також у зв’язку з Законом України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» припинили дію Програми.

Відповідно до рішення Яготинської міської ради від 12.07.2016 № 399-09-VІІ «Про реформування друкованого засобу масової інформації та редакції Комунального підприємства Яготинської міської ради «Редакція газети «Яготин – місто моє», співзасновником якого є Яготинська міська рада» депутати прийняли рішення про укладення договору про передачу прав співзасновників інформаційно-рекламного видання  «Яготин – місто моє». Цей Договір є підставою для подання Правонаступником заяви про перереєстрацію видання в порядку, передбаченому статтею 20 Закону України «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні», Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації».

Надалі депутати VII скликання, відповідно до Закону України «Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів», вирішили затвердити програму підтримки газети «Яготин - місто моє»  до кінця 2018 року.

Традиційно на засіданні були розглянуті і земельні питання.

Депутати розглянули і питання скасування рішення виконавчого комітету Яготинської міської ради від 08.08.2018 № 130.

Під час розгляду цього питання керуючий справами виконкому В.А. Галицький зауважив, що питання «Про встановлення тарифу на проїзд у міських автобусних маршрутах загального користування у м. Яготин» розглядалося на засіданні виконкому 08 серпня 2018 року. «Рішення щодо підвищення тарифу за разове перевезення на проїзд в автобусах мав підвищуватися до 6 грн. 00 копійок з пасажира. Дане рішення потрібно було опубліковувати в газеті «Яготин – місто моє», що і було зроблено в номері за 17 серпня. В пункті третьому було зазначено, що дане рішення набирає чинності через 10 днів з моменту його оприлюднення в газеті, тобто з 27 серпня. В наступному номері газети (24 серпня) було надруковано уточнюючу інформацію щодо того, що плата за проїзд в автобусах по місту Яготин залишається на рівні попередньої: 4 грн. 50 копійок. Оскільки рішення не набрало чинності, а це дійсно так, то скасовувати немає чого, відповідно до п. 9 ст. 59 Закону України «Про місцеве самоврядування»», - зауважив Володимир Анатолійович.

За результатами голосування дане рішення було відхилено, оскільки рішення «Про встановлення тарифу на проїзд у міських автобусних маршрутах загального користування у м. Яготин» не набрало чинності.

Наостанок міський голова Н.М. Дзюба торкнулася заробітної плати працівників міської ради. Зокрема вона озвучила свою зарплату та при необхідності готова інформувати про заробітні плати кожного працівника міської ради, але депутати на цьому не наполягали.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора