Співаючи оду своїй професії

Дата: 25.03.2019 12:45
Кількість переглядів: 838

Фото без описуУ щоденних турботах про завтрашній день рухається вперед життя. Та посеред цієї буденності є прекрасні свята – яскраві епізоди, які лишаються у пам'яті та формують традиції для наступних поколінь. І незважаючи на прохолоду, працівники Яготинського районного будинку культури додали 22 березня яскравості та теплоти. Саме вони запросили яготинців та гостей міста на святкове дійство – Звітний концерт художньої самодіяльності Яготинського районного будинку культури.

У творчому звіті взяли участь: міський голова Н.М. Дзюба, керівний склад Яготинської райдержадміністрації, заступник голови Яготинської районної ради В.А. Потельчак та цінителі мистецтва, які щирими оплесками супроводжували кожен концертний номер.

Того вечору на святкову сцену виходили яготинці різних поколінь, різних професій, яких об’єднало одне щире почуття – любов до мистецтва, до творчості, до свого рідного краю, бо пісня ніколи не втрачає своєї актуальності. Коли нам весело, ми співаємо; коли сумно і тяжко на душі, пісня – то найліпші ліки. Це знають наші бабусі, батьки, у цьому переконуються і представники юного покоління.

Розпочався звітний концерт художньої самодіяльності з виступу народного аматорського хору ветеранів війни, праці та військової служби «Солдатська пам’ять». Колектив є історичним у нашому місті та унікальним на всю Київщину, далеко за її межами. 22 березня, вони виконували пісні в яких звучала пам’ять про подвиги попередніх поколінь, які поклали на вівтар своє здоров’я та життя за для щасливого майбутнього нашої країни.

Зворушливі українські пісні лунали зі сцени у майстерному виконанні народного аматорського ансамблю народної пісні «Рідні наспіви», який об’єднав талановитих місцевих жителів. Певно, до людських старань додалося й Боже благословення, бо доля цього колективу простелилася барвистим рушником, вишитим і славою, й популярністю, й успіхами, і визнанням. 

Звітував про свою роботу і народний колектив «Дивосил», який понад 30 років дарує яготинцям свою творчість.

Звучала на концерті і інструментальна музика у виконанні народного оркестру народних інструментів та оркестру духових інструментів Яготинського районного будинку культури.

Сповненим енергії та колориту був виступ юної учасниці дитячого вокального гуртка Каті Друченко, яка приймала участь обласному відбірковому турі музичного фестивалю «Калиновий дзвін», який цього року запалював зірки на Макарівській землі.

Зворушила найніжніші струни душі й переповнила емоціями серця слухачів пісня «Вранішня молитва» у виконанні Тамари Криворучко.

Не менш яскравим був виступ аматорського колективу «Яготинські самоцвіти», які вкотре подарували безліч позитивних вражень від свого виступу.

Учасники театрального гуртка Л.Климовська та М.Зиков підготували для присутніх авансцену «Розмова з сином», а виступ з гуморесками Максима викликав гучні аплодисменти, які стали кращим підтвердженням для хлопця в тому,  що він займається своєю справою!

Та, мабуть, найкращим подарунком для мам стали виконані їхніми діточками – учасниками танцювального колективу «Арабеск» – таночки: драйвовий і енергійний «Диско» та ніжний і чутливий – «Курчата».

Яготинщина - щедра, багата земля. Багата на історичне минуле, родючі землі, та найперше багата на талановитих творчих людей.  За їх самовіддану працю та безмежну любов до музики і співу, за їх талант та бажання зробити життя яготинців яскравішим, наповненим добром та любов'ю дякувала зі сцени міський голова Н.М. Дзюба: «Творіть своєю душею, серцем, щоб пісня звучала довгі роки і бентежила наші серця і душу та звивалася над нашою українською землею. Тому що поки співає душа - є держава, майбутнє, наші діти - і ми віримо, що є мир на нашій землі і сонце світить на небокраї зігріваючи кожного з нас».

Наталія Миколаївна вручила символічні подарунки колективу Яготинського районного будинку культури в особі директора Тетяни Миколаївни Друченко. «Український рушник – символ творчості, нашої душі, життя. Хай він буде символом, який буде нести Вашу творчість до небес і радуватиме нашу душу. Картина ж Кобзаря хай надихатиме Вас на нову творчість, нові пісні та успіх, адже Яготинська земля завжди славилась творчими людьми і недаремно тут жив і творив Т.Г. Шевченко» - зауважила міський голова.

В свою чергу, Тетяна Миколаївна подякувала всім за теплі слова, за чудові оплески, за неймовірних глядачів та справжніх шанувальників мистецтва.

Працівники будинку культури продемонстрували присутнім свої багатогранні таланти, водночас подарувавши їм справжнє свято, багато позитивних вражень та емоцій. Концертна програма була насичена цікавими та різноманітними номерами. Кожен виступ, як квітка, вплітався в загальний віночок, що розквітнув різнобарв'ям під час концерту. Народні мелодії, естрадні композиції солістів та колективів створили атмосферу свята. Звичайно, Яготинський будинок культури – це тільки перша сходинка до творчого життя, але ми бажаємо всім його вихованцям, щоб ця сходинка не була останньою, щоб з гарним настроєм, впевненістю і радістю вони долали всі труднощі на своєму шляху і досягали великих висот на творчій ниві життя.

За пережиті емоції,  яскраві враження, просто за те, що вони співають ми кажемо: «Дякуємо!». У такі хвилини спливають у пам’яті слова Івана Драча: «А пісня – це душа. З усіх потреб потреба». Саме на звітному концерті Яготинського районного будинку культури вони вкотре довели, що Яготинщина «талантами цвіте»!

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора