Участь у будівельній виставці InterBuildExpo — 2018

Дата: 23.03.2018 14:01
Кількість переглядів: 682

Фото без опису20-23 березня в Міжнародному виставковому центрі відбулася будівельна виставка InterBuildExpo — 2018.

На виставку завітали: Яготинський міський голова Н.М. Дзюба, заступник міського голови О.І. Федина та начальник відділу фінансово-господарського забезпечення апарату міської ради В.М. Пантелусь.

Експонентам та відвідувачам Виставки було запропоновано широкий вибір тематичних заходів та експозицій. Були проведені профільні науково-практичні конференції, тематичні заходи для архітекторів і дизайнерів, семінар з можливостей для ведення бізнесу в Інтернеті.

Асоціація міст України виступала співорганізатором двох заходів в рамках Виставки з Науково-практичної конференції «Реконструкція житла масових серій: проблеми та шляхи вирішення» та Конференції «Напрямки та шляхи розвитку міст України та об’єднаних територіальних громад».

Зокрема, науково-практична конференція «Реконструкція житла масових серій: проблеми та шляхи вирішення» була організована за ініціативи Комітету Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства, Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ, Будівельної палати України, ТОВ «Київський міжнародний контрактовий ярмарок», Асоціації міст України та Національної спілки архітекторів.

Мета заходу — проаналізувати технічний стан застарілого житлового фонду, визначити шляхи узгодження інтересів інвесторів, забудовників, органів місцевого самоврядування та громадян при розробці  державних та місцевих програм реконструкції, обговорити конкретні пропозиції з удосконалення законопроекту «Про комплексну реконструкцію кварталів (мікрорайонів) застарілого житлового фонду» та інших відповідних нормативних актів.

Виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан підкреслив, що майже третина населення України на сьогодні проживає у житлових приміщеннях, які мають незадовільний технічний стан, низькі експлуатаційні якості та вичерпали свій експлуатаційний ресурс. Головними перешкодами на шляху заміни застарілого житлового фонду є обмеженість бюджетних коштів та низька зацікавленість інвесторів у реалізації відповідних проектів.

Після завершення обговорення було представлено проект Резолюції Конференції, який, після доопрацювання, буде передано в профільні міністерства та Комітет Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства. Асоціація міст України долучиться до формування фінальної Резолюції, направивши свої пропозиції.

Щодо конференції «Напрямки та шляхи розвитку міст України та об’єднаних територіальних громад», то захід було організовано за ініціативи Комітету Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства, Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Асоціації міст України, Будівельної палати України та ТОВ «Київський міжнародний контрактовий ярмарок».

В рамках Конференції було проведено три тематичні панелі:

1) проектування соціальних об’єктів у містах та на територіях об’єднаних громад: комплексний підхід, функціональність, економічність;

2) важливість та актуальність створення рівнодоступного, безпечного життєвого середовища на території України;

3) виїзна нарада Комітету Верховної Ради з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства ? з проблемних питань планування територій в контексті підготовки до другого читання проекту Закону «Про внесення змін до закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» (№6403) та обговорення концепції подальшого реформування державного архітектурно-будівельного контролю.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора