Як живеться в об'єднаній громаді?

Дата: 02.05.2017 14:27
Кількість переглядів: 563

Фото без описуНезабаром виповниться три роки від того моменту, коли ми розпочали реформу децентралізації.

17 червня 2014 року Верховна Рада України прийняла перший з пакету "децентралізаційних законів" – Закон України "Про співробітництво територіальних громад". Що ж таке децентралізація? Вона передбачає створення фінансово незалежних громад, які зможуть самостійно і на належному рівні утримувати дитячі садки і школи, амбулаторії, будинки культури і клуби, дороги, інфраструктуру. Простіше кажучи, децентралізація – це реальний шлях до підвищення якості повсякденного життя мешканців кожного села, селища чи міста.

Громади мають бути спроможні взяти на себе широкі повноваження у вирішенні місцевих проблем. Та чи матимуть змогу громади вирішити проблеми, які з’являться у них після об’єднання? Як на мене, це одне з найбільших та найголовніших побоювань ще не об’єднаних громад.

Тож, відповідно до Проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), який реалізує Асоціація міст України за підтримки USAID, 27 квітня відбувся прес-тур до Пісківської селищної ОТГ. Основною темою під час прес - туру було питання розвитку управління освітою, культурою та спортом в об'єднаній територіальній громаді.

Під час поїздки відбулася зустріч з головою Пісківської ОТГ Рудніченком Анатолієм Миколайовичем, який проінформував про утворення та становлення ОТГ, організацію управління освітою, культурою, спортом. Здобутки та перспективи розвитку. Також учасники поїздки мали змогу відвідати ліцей, державне підприємство лісового господарства, тренувальну та оздоровчу бази «Пісківський спортивний центр», НВК. А також відвідати та поспілкуватися з представниками сіл Мигалки та Раски, які увійшли до Пісківської ОТГ.

Про поїздку детальніше читайте у найближчому номері газети "Яготин - місто моє" від 05.05.2017.

 

За інформацією головного редактора газети "Яготин - місто моє" Яни Ревенко.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора