Пошук

Як працювала комунальна техніка?

Дата: 24.01.2018 14:32
Кількість переглядів: 610

В зв’язку з численними публікаціями в соціальних мережах, Яготинська міська рада друкує інтерв’ю з керівником комунального підприємства «Комунальник»  Андрієм Вікторовичем Стріхою.

- Доброго дня, Андрію Вікторовичу, починаючи з 18 січня 2018 року в м. Яготині падав сильний сніг, що призвело до збільшення снігового покрову, висота якого місцями була більше 50 см. В зв’язку з непростою ситуацією, що склалася, будь ласка, проінформуйте про наявну техніку та матеріально-технічні ресурси для проведення розчистки території міста від снігу.

- В період снігових заметів працівниками КП «Комунальник»  залучено всю наявну техніку та матеріально-технічні ресурси для проведення розчистки території міста від снігу. Розумію, що прокинувшись вранці хочеться йти по розчищеній вулиці до твердого покриття, але ж і я прошу розуміння у мешканців міста врахувати кількість опадів. Так, нас попереджали за декілька днів про насування відповідного циклону, але від цього попередження кількість снігоочисної техніки на підприємстві не збільшилась. За період підготовки (2 дні) ми змогли підготувати достатню кількість палива для забезпечення виїзду на вулиці всієї наявної техніки. Всього було задіяно всі 6 одиниць. Автомобілі МАЗ з відвалом та піскорозкидачем, ЗІЛ-131 та 3 трактори. Для розчистки зупинок громадського транспорту було задіяно трактор Т-16. До речі, у 2017 році було придбано 2 одиниці техніки.

- Андрію Вікторовичу, поінформуйте про графік роботи транспортних засобів під час розчищення території міста від снігу?

- Під час першого снігопаду техніка працювала з 4 години ранку по основним вулицям комунальної власності та неодноразово було посипано автомобілем МАЗ асфальтовані вулиці та провулки комунальної власності. Зокрема це Патона Євгена, Ярослава Мудрого (напрямок руху автобуса до Комбікормового заводу), Дмирівська, Рильського Максима (де проходить рух маршруту № 11), Сікорського Ігоря, Довженка, Каштанова Алея, Дарницька, Заводська, Філатова, Мономаха, Котляревського, Островського та інші асфальтовані вулиці та провулки. Посипано було всі вулиці, але потрібно враховувати також і інтенсивність руху транспорту по місту. Для прикладу можна взяти вулицю Дарницьку або Каштанову Алею та Філатова, Котляревського, де різниця просто колосальна. Хоча запевняю Вас, що посипання піскосоляною сумішшю було однакове. Протяжність вулиць для вказаного автомобіля складає більше 30 км. При інтенсивності снігу, що проходив у місті, періодичність розчистки вулиць має бути значно частішою для уникнення утворення леденіння на дорожньому покритті. Але наголошую, що техніка жодного разу не простоювала та працювала по 14 годин на добу.

- А що стосується по прибиранню центральних вулиць міста, зокрема вулиці Незалежності та Шевченка?

- Техніка, яка мала розчищати вулиці комунальної власності, періодично було задіяно і на розчистку вулиць, що мають обслуговуватися Яготинським Рай ДУ для уникнення повного колапсу по центральним вулицям міста. Нагадаю, що у Рай ДУ на обслуговування перебувають вулиці: Незалежності, Шевченка, Переяслівська, Пирятинська, Київська, Вокзальна, Кільцева, Мічуріна, Шкільна площа, Привокзальна, Толбухіна, Робітнича (частково), Дарницька (частково), Поштова (частково), Толстого (частково).

- Чи з розумінням віднеслися суб’єкти господарювання, жителі міста до існуючої проблеми та чи долучилися до розчищення території міста від снігу?

- З приводу розчистки другорядних вулиць по мікрорайонам, то в першу чергу хотів би подякувати мешканцям, що долучилися до роботи по розчистці, а також в кого наявна відповідна техніка. Зокрема, це керівники ПАТ "Яготинський маслозавод" Олександр Олександрович Сіренко, ТОВ «Розподільчий центр «Плюс» Павло Васильович Архипенко, ТОВ  ФІРМА «ТМА» Володимир Миколайович Кухар, директор ТОВ «Спецтехніка» Валентин Андрійович Пісківець, ФОП Олександр Анатолійович Кукса, ФОП Сергій Володимирович Кислий та ФОП Сергій Миколайович Шекера.

Я дякую всім жителям міста Яготина, які з розумінням віднеслися до роботи працівників підприємства, а також фізичним особам-підприємцям, власникам торгових закладів міста, які неухильно дотримуються Правил благоустрою та утримання територій, і починаючи з раннього ранку організовували розчищення своїх прилеглих територій, бо протяжність вулиць по місту, що припадає на 4 одиниці техніки, становить близько 130 км. - це без врахування тротуарів. Це значний об'єм роботи, що потребує близько 2 діб на повну розчистку хоча б один раз. Техніка підприємства не переставала працювати з перших снігопадів до теперішнього часу.

Також хотів би наголосити, що траплялися і неприємні ситуації, коли техніка не витримувала та все ж таки ми докладали зусиль для оперативного ремонту та продовжували роботу.

- Останнього часу в соціальних мережах обговорюється питання розчистки снігу комунальною технікою з «піднятим ковшем», прокоментуєте?

- Хочу наголосити, що такі висловлювання вважаю абсурдними та такими, що не відповідають дійсності, бо керівництво підприємства постійно контролює процес розчистки та майже весь час проводить на території міста для оперативного реагування на потреби мешканців у розчистці. Люди, яким з «дивану» краще знати про розчистку снігу хочу повідомити, що при погодних умовах, які склалися, наявна техніка на підприємстві просто фізично не може зняти сніг до твердого покриття. Після опадів від 50 до 60 см снігу, при розчистці трактором ЮМЗ залишається шар снігу, який автомобілі перетворюють на місиво. Це не є виправданням для комунальників, але ж і не дає право звинувачувати працівників «Комунальника», які працюють майже цілодобово, у розкраданні пального, якійсь економії чи ще гірше - у насмішках над мешканцями міста. Всі працівники підприємства такі ж мешканці Яготина, що вболівають за місто та прикладають всіх зусиль, працюючи з першим снігом по 14 годин на день.

- На завершення, щоб Ви хотіли сказати для жителів міста Яготина?

- На останок хочу зазначити, що «Комунальник» продовжує працювати на благо жителів міста і в жодному разі не відмовляється від виконання покладених на підприємство функцій, але і від мешканців очікуємо порозуміння та поваги до працівників підприємства.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора