Яготин приймає гостей з міста-побратима Келераш Республіки Молдова

Дата: 10.08.2018 14:42
Кількість переглядів: 813

Фото без опису4 cерпня діти з міста-побратима Келераш (Республіка Молдова), під супроводом директора школи Наталія Черешня прибули для відпочинку та продовження традицій дружніх відносин до м. Яготина.

Гості нашого міста, спільно зі своїми товаришами з м. Яготина, відвідали українську столицю – м. Київ, якому понад 1500 років. Пагорби, на яких роташувалось місто − такі ж, як і десятки століть тому, і Дніпро тече неспішно й велично, як і колись. Історико-культурна спадщина міста унікальна − це близько 2000 пам'яток археології, архітектури, історії, природи.

Окрім історичного Києва гості з міста-побратима Келераш (Республіка Молдова) відвідали і Київський метрополітен та розважальний торгівельний центр Happylon.

Надалі діти знайомились з нашим рідним містом Яготин, який розташувався на сході Київської області серед пшеничних полів, яблуневих садів та посадженого ще за часів Розумовського парку.

Розпочали екскурсію по місту з  відвідування Яготинського історичного музею, який  розташований в центрі міста, в будинку ХІХ ст. Музей має унікальну за своєю побудовою експозицію, що базується на краєзнавчих матеріалах Яготинщини. Експозиція розміщена в 14 залах і представляє широкий діапазон тематичних розділів, де гармонійно розподілені в історичній періодизації пам’ятки матеріальної та духовної культури, які висвітлюють історію краю від палеоліту до сьогодення. Серед них археологічна та нумізматична колекція, предмети народного ужиткового мистецтва XIX – XX ст., воєнно-історичні, художні, документальні та фотодокументи. 

Надалі пішою прогулянкою містом екскурсанти відвідали Калинову Алею, яка стала доповненням та прикрасою  міста у попередні роки, Алею закоханих та галявину казок.

Гості нашого міста побували на території Чорнобильського медичного коледжу, Яготинської районної центральної лікарні та Свято-Пантелеймонівського храму, який милує око у центрі міста.

Надалі вони відвідали Алею Слави, де на них чекала історія маєтку графа Розумовського К.Г. (1728-1803 pp.), генерала-фельдмаршала, останнього гетьмана України (1750-1764 pp.). Від великої садиби до нашого часу збереглися залишки розкішного парку та один з корпусів палацу кінця ХVIII – початку XIX ст., в якому з 1983 року розміщено картинну галерею, де експонуються живописні полотна, графіка, скульптури народних художників України, заслужених діячів мистецтв, твори місцевих художників, а також представлено твори народної художниці Катерини Білокур, яка прославила яготинську землю на весь світ. 

Гості милувалися блакитною водою Супою у поєднанні з рідкісними деревами, які створили чарівний куточок української землі.

Не оминули своєю увагою і «Яготинський маслозавод», який є одним із найбільших національних виробників молочної продукції. Гості з м. Келераш ознайомились з виробництвом незбираномолочної продукції, сиру кисломолочного, вершкового масла та провели дегустацію продукції цього виробництва.

По обіді побували на території Яготинського НВК «Спеціалізована школа І-ІІІ ст. № 3», де діти здійснили невеличку екскурсію по території школи. Депутат Яготинської міської ради VII скликання Тетяна Лугіна розповіла про навчальний процес у школі та ознайомила з історією навчального закладу.

Надалі відвідали Свято-Троїцький собор, який існував у Яготині з 1800 року, та за часів комуністичної влади, у 1936 році був повністю зруйнований. На даний час відбудовується як пам’ятка архітектури.

З оглядовою екскурсією побачили Вокзал, Яготинський інститут ПрАТ «ВНЗ «МАУП», ТОВ "Агро Логістика Україна", ТОВ "Розподільчий центр "Плюс".

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора