Літній відпочинок дітей у місті-побратимі Келераш, Республіка Молдова

Дата: 14.08.2017 14:57
Кількість переглядів: 650

Фото без описуЛітні канікули для дітей – радість, для багатьох найцікавіше влітку – це можливість відпочити у таборі чи на морі. Для них – такий відпочинок - це море нових друзів, веселощі та спорт, свіже повітря і сила-силенна вражень на все життя. З цією метою міською радою була надана можливість для відпочинку дітей нашого міста у місті-побратимі Келераш, Республіки Молдова з метою виховання культурної особистості, ознайомлення дітей із історичною та культурною спадщиною країн ЄС та безпосередня євроінтеграція нашої молоді у світову спільноту та популяризації України на Єропейській карті.

1 серпня 2017 року місто Келераш, Республіки Молдова відвідали діти-яготинці у рамках Договору про співпрацю міста Яготин та міста Келераш, як міст побратимів на 2012-2017 роки.

Група дітей складалась з 6 чоловік ,супроводжували дітей головний спеціаліст відділу з питань юридичного забезпечення та земельних відносин апарату міської ради О.С. Третяк та головний редактор комунального підприємства Яготинської міської ради «Редакція газети «Яготин – місто моє» Я.А. Ревенко.

В дитячому таборі поблизу міста Келераш яготинці відпочивали разом з дітьми з Республік Білорусії, Польщі, Молдови. Цей відпочинок дозволив дітям посилити та оновити ті дружні стосунки, які тривають між міста протягом тривалого часу. Приязність та щирість дітей інших націй вразила відпочиваючих.

Для дітей був організований насичений відпочинок з цікавими екскурсіями, різними майстер-класами, конкурсами, ситним, здоровим харчуванням та подорожами за межі міста.

У пам’яті яготинської молоді залишились яскраві спогади, так як для них було організовано безліч цікавих заходів: екскурсії до міст Кишинів, Келераш, Орхей, огляд пам’яток історії та архітектури Республіки Молдови, визначних та святих місць. Під час відпочинку вони ознайомились з місцевими традиціями, історією та культурою цієї країни.

Також в приміщенні муніципалітету мерії міста Келераш, 09 серпня, діти яготинці зустрілися з мером міста Ніколаем Мельником, представниками районної ради та передали сувеніри на пам'ять і звичайно запрошення відвідати Україну, а особливо наш край на День міста. (Розмова з мером містам Ніколаем Мельником буде надрукована в міській газеті «Яготин – місто моє» та на офіційній веб-сторінці Яготинської міської ради та facebook).

Діти повернулися додому сповнені енергією та позитивними емоціями, отримали яскраві враження,оздоровились, знайшли нових друзів. Вихователі порадували чуйністю, творчим та індивідуальним підходом до кожної дитини.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора