Про збереження на території м.Яготина екстреної медичної допомоги

Дата: 28.02.2019 15:04
Кількість переглядів: 849

Фото без опису26 лютого, під час засідання позачергової 46 сесії Яготинської міської ради VII скликання, до депутатів звернулись представники Яготинської підстанції Переяслав-Хмельницької станції екстреної медичної допомоги.

3окрема йшла мова про необґрунтовану, на їх думку, оптимізацію штату шляхом скорочення Яготинського відділення в 21 одиницю, на відмінну від смт. Згурівка, де скорочується штат в 6,5 одиниць, смт. Баришівка – 6,5 одиниць та місто Березань - 6,5 одиниць.

Під скорочення підпадає 8 фельдшерів вищої кваліфікаційної категорії, не пенсійного віку, 3 водія І категорії, а натомість залишається, частково, кваліфікований персонал, багато молодих спеціалістів - згідно нової медичної реформи.

Було додано і про визначення кількості карет екстреної допомоги для населення, по розрахункам 1 карета на 10 тис. чоловік, а на Яготинщині проживає близько 32 тис. чоловік.

Вже на сьогоднішній день села Яготинського району - Сотниківка, Супоївка, Дзюбівка, Черкасівка, Озерне, Червоне були відділені організаційно до 3гурівської підстанції екстреної медичної допомоги.

В с. Жовтневе, Переяслав-Хмельницького району було створено пункт тимчасового базування карет екстреної медичної допомоги, які наразі обслуговують всі дорожньо-транспортні пригоди та надзвичайні ситуації, які трапляються на трасі і частково здійснюють виїзди на виклики в села Яготинського району - Нечипорівка, Фарбовано, Плужники, Черняхівка, Богданівка.

За результатами обговорення вирішено взяти питання на контроль та з метою збереження на території м.Яготина екстреної медичної допомоги звернутись до:

- Київської обласної ради;

- Київської обласної державної адміністрації;

- депутата Київської обласної ради, члена комісії з питань бюджету та фінансів КОР І.М.Сабія;

- департаменту охорони здоров’я Київської ОДА;

- Яготинської районної державної адміністрації;

- Переяслав-Хмельницької станції екстреної медичної допомоги.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора