Лунає струна Кобзаревого слова

Дата: 12.03.2019 15:14
Кількість переглядів: 465

Фото без опису

Живе його пісня, як вихор злітає,

Над лісом могил, над пітьмою біжить,

Зриває засуви і брами ламає,

І кривда німіє, і підлість дрижить.

Хвалу хай віддасть пісні щирій і чесній

З нас кожен, хто правди не зрадивши, жив,

Згадає про батька, що в пісні чудесній

Своїй Україні так вірно служив.

Минають роки і століття, відходять у небуття покоління, та генії не вмирають. Місяць березень належить споминам про найбільшого українського генія, поета, художника – Тараса Шевченка.
Саме сьогодні в ошатній глядацькій залі Яготинського районного будинку культури відбулося літературно-музичне свято «Лунає струна Кобзаревого слова»  з нагоди 205-ї річниці від дня народження Т.Г. Шевченка.

Захід розпочався з церемонії покладання квітів учнями Яготинського НВК «Спеціалізована школа – загальноосвітня школа I-III ступенів № 3» до пам’ятника Тараса Шевченка,  адже ми віримо, що наші діти понесуть в життя настанови, які залишив нам великий геній і мислитель. Усе свято супроводжувалося ліричними піснями та поезією Тараса Григоровича Шевченка.

На урочистостях були присутні заступник міського голови О.І. Федина, керуючий справами виконавчого комітету міської ради В.А. Галицький, виконувач обов’язків керівника апаратом райдержадміністрації Т.О. Орел, заступник голови Яготинської районної ради В.А. Потельчак, представники підприємств, установ, організацій, засобів масової інформації та громадськість міста.

Кожен українець пам’ятає слова Тараса Шевченка, в кожному живе його дух, і кожен бачить у ньому щось своє. Тому ми й гуртуємося навколо постаті цієї людини й інших наших героїв, що й робить нас власне нацією. В історії нашої країни він назавжди залишиться великим Кобзарем, співцем національної волі й батьком новітньої української нації.

Велике дійство, що відбулося на сцені будинку культури, не залишило байдужим жодного із присутніх.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора