Наймасштабніше прибирання - стартувало!

Дата: 29.04.2017 15:24
Кількість переглядів: 569

Фото без описуСьогодні  відбулась чергова Всеукраїнська еко-акція «Зробимо Україну чистою разом!» – наймасштабніша щорічна Всеукраїнська соціально-екологічна акція з прибирання та благоустрою засмічених зелених зон, а також місць громадського відпочинку, яка стартувала о 10 годині в м. Яготині.

Ініціатором масштабного прибирання паркової зони центральної частини міста стала депутат міської ради Лугіна Тетяна Валентинівна, вчитель Яготинського НВК № 3, яка звернулась до керівництва міської ради з пропозицією провести оголошену Всеукраїнську акцію у формі змагання між класами школи, адже вміло організовані школярі - це рушійна сила.

Захід було проведено за сприянням громадської організації «Let’s do it, Ukraine!» (LDU), Київської обласної державної адміністрації, депутата обласної ради О.О. Сіренка, голови фермерського господарства «Ліра-Агро» Лісової І.В., які надали благодійну допомогу під час проведення акції - листівки про проведення акції, сміттєві мішки, рукавички для прибирання, вологі серветки, тощо.

Загальнонаціональна акція пройшла у формі квесту в парковій зоні центральної частини міста. За кожною групою школярів були закріплені відповідальні особи. Кожен клас збирав сміття в сміттєві мішки, відмічаючи їх зібрану кількість, а працівники комунальних підприємств Яготинської міської ради «Комунальник» та «Яготинська ЖЕК» відвозили їх на сміттєзвалище. 

Цього року до еко-акції долучилось понад 200 мешканців міста, з них 170 учнів Яготинської ЗОШ № 3, які зібрали понад 230 мішків зі сміттям.

По закінченню акції на учасників чекала продукція Яготинського маслозаводу - питна фруктова закваска та смачна польова каша і солодкі напої від СТ «Асторія» ФОП Рудич Б.Г.

Наталія Миколаївна подякувала всім присутнім та зазначила, що всі ми стали частиною руху, який є знаковою подією для яготинців, за дбайливе ставлення до довкілля, прибирання та благоустрій засмічених зелених зон рідного міста, а також місць громадського відпочинку. 

За результатами підсумків квесту на переможців чекали подарунки від члена виконавчого комітету міської ради, голови фермерського господарства «Ліра-Агро» Лісової І.В.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора