Пошук

Зональні змагання ІІІ (обласного) етапу Всеукраїнського фізкультурно-патріотичного фестивалю школярів України «Козацький гарт 2019»

Дата: 08.05.2019 15:25
Кількість переглядів: 621

8 травня на стадіоні «Колос» серед збірних команд загальноосвітніх шкіл відбулись зональні змагання ІІІ (обласного) етапу Всеукраїнського фізкультурно-патріотичного фестивалю школярів України «Козацький гарт 2019».

Зазначимо, що саме сьогодні у ІІІ (обласному) етапі змагань в містах Київщини: Бровари, Яготин, Біла Церква, Кагарлик, Васильків та Ірпінь беруть участь понад 500 школярів Київської області 5-10 класів. 

«Фестиваль проводиться щороку і має на меті формування здорового способу життя, підвищення соціальної активності і зміцнення здоров’я учнівської молоді, поліпшення національно-патріотичного виховання учнів загальноосвітніх навчальних закладів, - зазначила завідувач районним методичним кабінетом Н.О. Остапенко. - Як і кожного року відділ освіти, молоді та спорту Яготинської райдержадміністрації виступає організатором фестивалю у місті Яготині".

Цього року за І місце боролися лише чотири збірні команди з восьми: Яготинського та Баришівського районів, Дівичківської та Студениківської ОТГ Переяслав-Хмельницького району.

Школярі змагалися за звання кращих у випробуваннях: човниковий біг 4х9 м; стрибок у довжину з місця (хлопці та дівчата); стрибки через скакалку протягом 30 с. (дівчата); перетягування канату (хлопці) та на завершення – естафета.

Кожна з команд бажала перемоги і ніхто не хотів поступатися, а юні спортсмени віддавали всі сили, але найкращу готовність до змагань продемонстрували вихованці з Яготинського району, Студениківської та Дівичківської ОТГ Переяслав-Хмельницького району.

За результатами фестивалю перевага стала на бік команди Яготинського району, яка гарно виявила себе у зональних змаганнях. Вони і стали переможцями та зайняли І місце.

Учні Студениківської ОТГ Переяслав-Хмельницького району зайняли ІІ місце, а ІІІ посіла збірна команда Дівичківської ОТГ.

Четверте місце дісталося збірній Баришівського району.

Командам міст Березань, Переяслав-Хмельницький, Згурівського та Переяслав-Хмельницького районів було зараховано автоматичний програш, оскільки вони не з’явились на зональні змагання до міста Яготина.

Усі учасники змагань залишилися задоволеними від ІІІ (обласного) етапу фестивалю «Козацький гарт 2019» та висловили побажання і надалі брати участь у спортивних заходах серед молоді.

І наостанок, команда Яготинського району візьме участь у фіналі Всеукраїнського фізкультурно-патріотичного фестивалю, який відбудеться вже найближчого часу, а дата та місце проведення буде визначена Київським обласним відділенням комітету з фізичного виховання та спорту.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора